Ексклюзиви
пʼятниця, 27 листопада 2020 14:47

З чого почати планування спальні: дизайнерські поради
14

Планування спальні: з чого радять почати професіонали
Фото: remontbp.com
Планування спальні: з чого радять почати професіонали
Планування спальні: з чого радять почати професіонали
Планування спальні: з чого радять почати професіонали
Планування спальні: з чого радять почати професіонали

Грамотне планування інтер'єру починається з визначення площі спальні та закінчується меблями і занавісками. Кожен сантиметр необхідно перетворити в затишне місце. Тут важлива кожна деталь. Перед покупкою меблів слід заздалегідь визначити не тільки їх розмір, а й прохід.

Незважаючи на те, що планування спальної кімнати в приміщенні прямокутної форми відрізняється деякими складнощами, завжди можна знайти ідеальне рішення. Головне - підібрати меблі, оздоблювальні матеріали та подбати про якісне висвітлення, що дозволить вдало скорегувати простір. Для візуального розширення кімнати дизайнери рекомендують вдатися до методу різного оформлення стін, а при виборі меблів акцентувати увагу на ліжка. Сучасні модульні гарнітури в цьому випадку дуже вдало замаскують недоліки прямокутної кімнати.

Кутове розміщення простору для зберігання речей візуально розширює кімнату. Оптимальним рішенням для витягнутої спальні стане розташуванням вбиральні частини вздовж однієї з коротких стін або в вигляді букви П.

Останнім часом в проекти спалень все частіше включають санвузол, і треба зізнатися, подібне рішення економить простір і з точки побутового питання є дуже зручним для користувачів. Головне оформляти весь інтер'єр в одному стилі і витримувати поєднання близьких за спектром відтінків. Виходячи з особистих переваг, відділення санвузла від спальні може відбуватися за допомогою звичайних дверей, опалового скла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зигзаги в в інтер'єрі: показали стильні варіанти оформлення

Планування спальні квадратної форми починається з розстановки акцентів. Цю роль прекрасно візьмуть на себе телевізор на стіні або декоративний камін.

Також для такого приміщення існує поняття, як основна меблі, до якої відносяться ліжко і шафа. Додаткові меблі - комод, туалетний столик і інше, яка повинна гармонійно доповнювати великі предмети.

Найбільш прийнятним варіантом освітлення в квадратної спальні вважається люстра в центрі стелі або точкові світильники по всьому периметру. Кольорове рішення подібного приміщення повинно грунтуватися на світлих тонах, що дозволить не перевантажити загальну картину.

У спальні важливо створити не тільки комфортне спальне місце, але й загалом затишний інтер'єр. Останнім часом все частіше в якості основного кольору синій. Він заспокоює і допомагає зберегти внутрішню гармонію.

Діапазон відтінків великий: від ніжного лавандового до глибокого синього тону. Тому інтер'єр може бути як темним, так і світлим. Якщо ж необхідно створити особливо затишну з ноткою загадковості атмосферу, сміливо вибирайте глибокий синій колір для її оформлення.

Зараз ви читаєте новину «З чого почати планування спальні: дизайнерські поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути