понеділок, 22 червня 2020 09:45

Вибір мультиварки: назвали найнадійніше покриття чаші

Мультиварка перестала бути диковинкою та привілеєм багатих людей. Зараз це доступна техніка, яка полегшує приготування їжі.

Пристрій виглядає, як каструля з таймером. В неї достатньо покласти потрібні продукти, яка сама готує страву за програмований час. Можна тушкувати, варити борщ, холодець, варення, смажити та пекти пироги.

Автор: aleco.com.ua
  Купівля мультиварки: на що звернути увагу, щоб зекономити
Купівля мультиварки: на що звернути увагу, щоб зекономити
Як правильно її вибрати розповідає Руслан Меша, консультант столичного магазину побутової техніки.

"Чим менше додаткових функцій, тим довше прослужить пристрій і буде легший в управлінні. Не потрібна окрема функція "Спагетті". Їх можна приготувати на "Варці". Їжу готує швидко, смачно й корисно. Можа підігріти, не треба чекати коли газ привезуть в балоні чи грубу розтопиш. Можна запрограмувати з вечора, щоб почало грітись чи варити", - наголошує консультант.

Матеріал корпусу мультиварок частіше вибирають під дизайн, ніж функціональність. Пластикові дешеві і на них менше помітні подряпини. З часом пластик втрачає естетичний вигляд. Металеві міцніші, але дорожчі.

Потужність. Взяти 490 Вт на одну людину. В кого треба готувати на 3-4 людини, підійде 600-800 Вт. Більша родина вибирає вже 1500 Вт. Чим більший цей показник, тим швидше проходитиме процес приготування страв, але на такі мультиварки ціна в Україні більша.

Розмір чаші. Також важливо врахувати об'єм чаші від кількості людей, на яких розрахована страва. Для двох людей підійде чаша на 3 л, для 5 людей – 7 л.

Покриття. Чаші бувають керамічні, з тефлоновим та антипригарним покриттям. Останнє є найдешевшим, але не дуже міцним. Тому через два роки треба буде купувати нову чашу. Навіть з використанням спеціальної лопатки, поверхня все одно дереться і починає прилипати їжа.

Антипригарне покриття дозволяє готувати будь-які продукти без олії. Добре підходить для смажених і печених страв.

Тефлон термостійкий і до нього продукти не пристають. Але боїться подряпин, тому служить не більше трьох років. Керамічне покриття чаші є дорожчим, бо більш стійке до пошкоджень і високих температур.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибрати дешевий, але довговічний зволожувач повітря

У дорожчих моделях мультиварок є режим "Мультиповар", який дозволяє задати час та температуру готування. Серед корисних додаткових функцій є "Відкладений старт". Це зручно, коли вранці не вистачає часу на готування сніданку. Варто закинути інгредієнти страви напередодні та встановити таймер, і мультиварка сама вранці приготує.

В нагоді стане і режим "Автопідігріву", щоб зберегти страву гарячою.

Вдома диван можна почистити не гірше, ніж в хімчистці.

Чистка пилососом підходить для не ворсистих видів тканини, таких як жаккард або шенніл. Якщо немає спеціальної насадки - щітки, процес буде менш ефективним. Чистка парогенератором також відмінно підходить для боротьби з вовною.

Для ворсистої тканини метод з пилососом не підходить, тут краще скористатися вибивачкою.

Зараз ви читаєте новину «Вибір мультиварки: назвали найнадійніше покриття чаші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути