пʼятниця, 19 червня 2020 09:40

Як вибрати дешевий, але довговічний зволожувач повітря

Як вибрати дешевий, але довговічний зволожувач повітря
Як пережити спеку: 5 правил вибору зволожувача. Фото: blog.allo.ua

Щоб охолодитися у спеку і не захворіти, замість кондиціонера краще вибрати зволожувач. З ним повітря не буде сухе і не першитиме горло. Крім зволоження прилад очищує повітря. Зі зволожувачем зникає неприємний запах в кімнаті. Повітря стає, як після дощу.

Про це розповідає Кирило Ковальчук, консультант столичного магазину побутової техніки.

Вибирати пристрій треба не по фірмі, а по площі кімнати. Найдешевші пристрої коштують 350 грн. Мають резервувар для води і отвір для виходу пари. Багато моделей розраховані на ароматизацію. Є резервуар для ефірних олій.

1. Ультразвуковий зволожувач коштує від 400 грн. Вода із ємності потрапляє на вібруючу з високою частотою пластину, розбиваючись на дуже дрібні частинки і створюючи хмару водяних крапель. Через нього і пропускається для зволоження повітря. Пристрій мало споживає енергії і не шумить.

Недоліком є необхідність періодичної заміни фільтра. Якщо цього не робити, з часом на навколишніх предметах з'являється білий наліт солі, що міститься в розпиленій воді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швабра чи робот: як вибрати потужного сучасного пилососа

2. Парові зволожувачі повітря коштують від 700 гривень, але швидше зволожують кімнату.

Цей тип зволожувачів оснащений фільтрувальної подушкою, яка чистить воду з резервуара. Потім вентилятор штовхає прохолодне вологе повітря в кімнату.

3. Повітроочисний зволожувач або "Мийка повітря" потягне на тисячу гривень. Зато він одночасно очищає і зволожує повітря в приміщенні без фільтрів.

Обертові диски, взаємодіючи з водою, захоплюють і видаляють пил. Очищена вода використовується для зволоження повітря у кімнаті. Такі зволожувачі прості в обслуговуванні і не потребують заміни фільтрів.

Зустрічати спеку треба у всеозброєнні, тобто з кондиціонером. Терпіти духоту і як наслідок погане самопочуття і сон немає жодних причин. І навіть брак бюджету сьогодні не є проблемою: продавці в сезон пропонують всілякі акції зі знижками до 45%, у тому числі й оплату частинами. Отже знайти можливість купити кондиціонер не складе великих труднощів. Але який вибрати для своєї квартири? Зараз розберемося.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати дешевий, але довговічний зволожувач повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути