вівторок, 20 березня 2018 05:28

Світло, дзеркала й однакові кольори: як збільшити простір у квартирі

Світло, дзеркала й однакові кольори: як збільшити простір у квартирі
Підлогу краще зробити однаковою у всій квартирі. Тоді з'явиться ефект єдиного великого простору. Фото: kvartblog.mediasole.ru

Квартири з невеликою житловою площею користуються популярністю у всьому світі, бо таке житло вигідне. Щоб у його власників не з'являлося відчуття, що "стіни тиснуть", дизайнери придумали ідеї для візуального збільшення простору.

Найцікавіші лайфхаки оприлюднили фахівці з лондонського бюро Topology, пише "Еdinstvennaya".

Дзеркало. Вона відбиває багато світла, тому кімната здається більшою. Цікавим рішенням стане композиція із дзеркал різних форм.

Підлога. Воно має бути в одному кольорі та з одного матеріалу - у всіх приміщеннях квартири. Тоді виникне враження, що передпокій, кухня та спальня - єдиний великий простір. Так само можна вчинити з дверями, стінами та плінтусом.

Темні кольори. Зазвичай їх не використовують в однокімнатках, проте сірий чи синій тон здатен розмити кордони приміщення.

Ергономічні меблі. Вони вкрай необхідні в малому просторі. Наприклад, розкладний стіл, диван замість двоспального ліжка або пуфи з нішами всередині. Також можна використовувати прозорі столи, стелажі або тумби з візуально легкою конструкцією - сплетені з дроту, цупкого канату.

Штучного світла має бути вдосталь. 6 і більше світильників в різних точках - ідеальний варіант.

Розсувні двері. Вони доречні, коли бракує місця для повноцінного відкриття на 90 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Практичні ідеї дизайну для маленької кухні

Стіни можна використовувати максимально продуктивно - навішати полиць, особливо кутових, гачків для одягу, бра. Тоді не знадобиться наставляти багато предметів на підлогу.

Нещодавно дизайнери створили ліжко-офіс, в якому зручно відпочивати і працювати. Конфігурація передбачає стіл для ноубука, масажне крісло, книжкові полиці, відсіки для зберігання речей, вбудовані динаміки, кілька роз'ємів USB і розеток.

Зараз ви читаєте новину «Світло, дзеркала й однакові кольори: як збільшити простір у квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути