Ексклюзиви
середа, 24 лютого 2021 18:20

Стильно чи яскраво: ідеї для фартуха на кухню
11

Інтер’єр кухні: як вибрати матеріал для фартуха
Фото: noviydom.com.ua
Інтер’єр кухні: як вибрати матеріал для фартуха
Інтер’єр кухні: як вибрати матеріал для фартуха
Інтер’єр кухні: як вибрати матеріал для фартуха
Інтер’єр кухні: як вибрати матеріал для фартуха

Фартух на кухню виконує не тільки естетичну функцію, а й практичну. Це покриття стіни біля мийки та плити, яке знаходиться між стільницею і верхніми шафками. Саме в цій зоні зазвичай скупчується найбільше забруднень від приготування їжі.

Якраз фартух захищає поверхню стіни біля плити від скупчення жиру, вологи і бризок. Навіть хороша витяжка не рятує цю зону від частих забруднень.

Його розташовують на висоті 45-60 см. Однак все індивідуально - висота захисної поверхні варіюється в залежності від зросту, висоти робочої зони, габаритів плити. Також обов'язково враховується відстань між плитою і витяжкою. Згідно з нормами безпеки, вона повинна складати 75-80 см.

Зараз популярні пластикові, цегляні, дзеркальн, скляні, кам'яні фартухи та з МДФ або ДСП

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, на що можна переробити дитячу колиску

Кухонний фартух з плитки залишається найбільш популярним рішенням оформлення простору. Керамічна плитка стійка до високих температур і механічних пошкоджень. Вона проста в догляді. Найпопулярніші розміри: 15х15, 10х10, 20х30 см. Такий фартух служить від 20 років

Пластикові стінові панелі не прозорі, як полікарбонатні. Вони дешеві, легкі в монтажі, але не підходять для газової плити. Також мінусом є швидка поява подряпин, нестійкість до сонячних променів і вицвітання кольору.

Мозаїчний фартух для кухні найкраще виглядає на просторій кухні. У маленькій створить відчуття здавленого простору. Ідеально підходить для стін з незначними дефектами і дає модливість створити оригінальну композицію. Мінусом є наявність швів під кожною частиною мозаїки, які вимагають очищення.

Бордовий інтер'єр є привілеєм аристократичних будинків. Це багатий, глибокий колір, який символізує стабільність та консерватизм. Цей темний відтінок червоного підкреслює розкіш, витонченість і хороший смак в будь-якій обстановці.

На кухні відтінок вишні і вина створює врівноважену, розслаблюючу обстановку, яка відрізняється вишуканим характером.

Зараз ви читаєте новину «Стильно чи яскраво: ідеї для фартуха на кухню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути