пʼятниця, 07 травня 2021 11:10

Спальня в середземноморському стилі: який заборонений колір в кімнаті
7

Інтер’єр спальні 2021: кольори середземноморського стилю
Фото: ua.dizainall.com
Інтер’єр спальні 2021: кольори середземноморського стилю
Інтер’єр спальні 2021: кольори середземноморського стилю
Інтер’єр спальні 2021: кольори середземноморського стилю
Інтер’єр спальні 2021: кольори середземноморського стилю

Середземноморський стиль створює відчуття затишку та передає настрій моря. Він повинен передавати природність, простоту і легкість. Це три складових, без яких його створення буде неможливим. Найкраще це зможе створити натуральне світле дерево, паркет, кольору дошки, вибіленою сонцем, світлі, майже прозорі, штори, а також світлі стелю. Також це все створить ілюзію, що кімната набагато більша.

Основним його кольором є білий, а інші служать доповненням. Це аксіома, яку ні в якому разі не можна порушувати. Наприклад, можна використовувати білий і світло-блакитний, білий і рожевий або білий і лавандовий.

Традиційно разом з білим використовують синій або коричневий. Ні в якому разі не треба використовувати чорний або шоколадний, так як кімната стане схожа на шахову дошку. Другим відтінком зазвичай зафарбовують віконні рами, підвіконня, балки, шафи або стільці.

Спальня комплектом меблів повинна нагадувати про простоту і скромність, а не про витонченість і дорожнечі. Тому краще не використовувати занадто дорогі матеріали і витончені предмети. Краще нехай все буде практичне, призначене не для декору, а для використання.

Відмінністю середземноморського стилю є те, що в спальні не повинно бути предметів, які без проблем можуть розташовуватися в будь-який інший кімнаті. Тому стандартний комплект меблів в такій кімнаті виглядає так:

світла шафа або комод;

ліжко;

дві приліжкові тумбочки;

туалетний столик;

крісло;

світильники, торшери, бра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як перетворити мінуси тісної квартири на плюси

Нові меблі не повинні виглядати надто сучасно. Краще купувати предмети з лози, світлого дерева або каменю. Також небажано, щоб в якості дизайну була присутня позолота або різьблення - в стилі Середземномор'я це неприпустимо.

Джерела світла не повинні бути витонченими, чи мати позолоту і різьблення. Краще віддати перевагу лаконічним торшерами, бра з дерева або простим настільним лампам з м'яким монохромним світлом.

Є кілька простих правил, дотримуючись яких, ви запустите енергію й не вимете з дому добробут. Як правильно підмітати:

Заходячи до кімнати, почніть мести від дверей ліворуч від себе, у напрямку від стіни до центру, поступово просуваючись уздовж стінки в праву частину кімнати. Про це далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Спальня в середземноморському стилі: який заборонений колір в кімнаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути