пʼятниця, 11 грудня 2020 13:45

Шпалери в англійському стилі: як поєднати класику та сучасність
12

Шпалери до англійського інтер’єру: як підібрати колір стін
Фото: happymodern.ru
Шпалери до англійського інтер’єру: як підібрати колір стін
Шпалери до англійського інтер’єру: як підібрати колір стін
Шпалери до англійського інтер’єру: як підібрати колір стін
Шпалери до англійського інтер’єру: як підібрати колір стін

Сучасні тенденції диктують моду на все нові і неймовірні дизайнерські рішення. В англійському стилі цінують розкіш, спрощену до такої міри, щоб її могли дозволити собі всі. Це небанальний варіант оформлення стін, хоча і досить класичний. При цьому він дарує нам теплоту і затишок, що в багатьох сучасних матеріалах просто не враховується.

Шпалери в англійському стилі відрізняються простотою ліній і візерунків. Ніякої абстракції. Вітаються вертикальні смуги на стінах, малюнки, стандартні кольори, без контрастів і нестандартних рішень. З малюнків зазвичай присутні природні сюжети, геометричні фігури, квіткові орнаменти. Популярні зараз і шпалери в англійському стилі в інтер'єрі з малюнком в клітку.

Світлі шпалери і темні меблі - комбінація, що створює затишок. Скатертини, чохли, фіранки для вікон можуть мати візерунки рослинної тематики. Але при цьому колір тканини повинен поєднуватися з шпалерами.

В англійському інтер'єрі можуть бути присутніми одночасно темні і насичені тони, так, для оформлення підходять червоні, золоті, рожеві, сині кольори. Але і світлі мотиви добре підходять англійської інтер'єру, хоча тоді краще розбавити однотонність вставками насичених кольорів. Кольорове оформлення приміщення повинно вибиратися з урахуванням його розташування: якщо вікна виходять на південну сторону, підійдуть холодні, стримані тони; якщо на північну - яскраві мотиви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кухня по-американськи: назвали 7 обов'язкових елементів інтер'єру

Також необхідно враховувати розмір приміщення. Шпалери для кімнати невеликого розміру зазвичай вибираються світлі. Для великих приміщень підходять будь-які відтінки, включаючи темніші, які, на противагу світлим тонам, візуально зменшують простір.

На стінах можуть бути присутніми якісь додаткові акценти, але вони не створюють тяжкості атмосфери і не заважають розслаблятися. Важлива особливість англійського інтер'єру - створення домашньої атмосфери, незважаючи на всю його презентабельність. Тому яскраві мотиви і принти потрібно використовувати грамотно, щоб їх не було надто багато.

Найвдаліші забарвлення - це: пастельні тони: кремовий, бежевий. Насичені варіанти: червоний, синій, їх варіації. В якості додаткового кольору часто використовується коричневий.

Для раціонального розподілу приміщення, його варто поділити на зони. У кожній кімнаті потрібні зручні полички, які виконую різні функції.

Вони для спальної кімнати мають безліч видів можуть бути настінними. Розташовуватися над ліжком, практично займати місце в кутку, мати вигляд шафи, доповнюватися дзеркалом або бути вбудованими в стіну. При цьому відрізняються між собою по виду та формі, що дозволяє підібрати ідеальний варіант для будь-якої стилістики оформлення.

Зараз ви читаєте новину «Шпалери в англійському стилі: як поєднати класику та сучасність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути