четвер, 04 квітня 2019 17:25

Розкішний будинок на воді, якому не страшні шторми й приливи
14

Вартість такої оселі на воді становить 5,5 мільйонів доларів.
Фото: waterstudio.nl
Вартість такої оселі на воді становить 5,5 мільйонів доларів.
Вартість такої оселі на воді становить 5,5 мільйонів доларів.
Вартість такої оселі на воді становить 5,5 мільйонів доларів.
Вартість такої оселі на воді становить 5,5 мільйонів доларів.

Нідерландська компанія Waterstudio.NL представила свій новий проект — плавучі апартаменти, здатні вистояти проти буревію потужністю 250 км за годину. Стійкість споруді забезпечують спеціальні гідравлічні палі, занурені на глибину більше 6 метрів. У разі шторму вони здатні "підняти" будинок над рівнем води, що дозволить уникнути затоплення.

Представляють собою апартаменти 2-поверхову споруду загальною площею 404 квадратні метри. На першому поверсі в ній ванна кімната та відкритого плану вітальня, кухня й столова. Є також тераса з комфортною зоною відпочинку. На другому поверсі облаштовані 4 спальні з окремою ванною в кожній. Вказано на офіційному сайті Waterstudio.NL.

Дах будинку оснастили сонячними панелями. Потужність їх дозволяє повністю відмовитися від інших джерел електроенергії. Також на даху встановили резервуар для збору дощової води й очисне устаткування, яке перетворює її на питну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У джунглях з місцевих матеріалів збудували шикарне житло з терасою й басейном

Будинок цей є самохідним: переміщується за рахунок двох електричних двигунів. Їхня потужність дозволяє розвинути швидкість до 7 вузлів. Знаходяться апартаменти в Маямі. Вартість їхня становить $5,5 млн. Протягом наступного року компанія планує збудувати ще 3 аналогічні моделі.

Раніше показали стильний плавучий будинок, на даху якого облаштували розкішну терасу. Автором його є німецька компанія Rev House. Вона спеціалізується на випуску моторизованих плавучих котеджів з ексклюзивним інтер'єром. Свої будинки облаштовує відповідно до побажань клієнта.

Зараз ви читаєте новину «Розкішний будинок на воді, якому не страшні шторми й приливи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути