пʼятниця, 09 липня 2021 02:28

Помилка дорого коштує: як викласти оригінальну мозаїку у ванній
7

Показали приклади дизайну інтер'єру ванної з мозаїкою
Фото: homediz.info
Показали приклади дизайну інтер'єру ванної з мозаїкою
Показали приклади дизайну інтер'єру ванної з мозаїкою
Показали приклади дизайну інтер'єру ванної з мозаїкою
Показали приклади дизайну інтер'єру ванної з мозаїкою

Мозаїка змінює ванну до невпізнання. Вона створює неповторний інтер'єр, на відміну від плитки. Цей матеріал зручний в догляді, довговічний, стійкий до перепадів вологості і температури та має великий вибір кольорів.

Слід вибрати форму мозаїки. Це може бути квадрат, ромб, овал або прямокутник. На практиці звичніше і комфортніше працювати з квадратними плитками, розмір яких 10х10 або 20х20 міліметрів.

На мозаїці може бути який завгодно малюнок. Достатньо підібрати всі елементи так, щоб вони поєднувалися між собою за кольоровою гамою і стосувалися однієї тематики. Наприклад, морського стилю або лофту.

Облицьовувати мозаїчною плиткою можна не всі стіни повністю, а лише частково. Політ фантазії і різноманітність матеріалів дозволяють створювати цілі картини, панно і навіть фрески як невеликого розміру, так і на всю стіну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнерка дала три корисні поради для дизайну малої спальні

Є мозаїка з кількох матеріалів:

штучний камінь;

керамограніт;

загартоване скло;

метал;

кераміка.

Плитка з натурального каменю підходить для декоративного оздоблення вертикальних поверхонь - екранів ванної, стін і інших покриттів. У неї багато переваг, до яких відноситься стійкість до механічних впливів.

Скляна мозаїка використовується точково, так як її поверхня досить блискуча і яскрава. До недоліків цього матеріалу відносять вузький вибір кольорів, крихкість матеріалу. Отримати матову поверхню на склі складно, але можна знайти в продажу матеріали з пресованого пофарбованого скла з домішками. Вони світяться зсередини, але мають матову поверхню.

Металева плитка унікальна сама по собі, але має більше недоліків. У вологому приміщенні вони схильна до корозії. А тому її застосовують лише в дуже просторих приміщеннях з хорошою вентиляцією і далеко від джерел вологи.

Найбільш практична мозаїка з керамограніту. Він поєднує найкращі характеристики. У нього низький коефіцієнт вологовбирання. Завдяки стійкості до перепадів температури і вологості його можна використовувати під час обробки печей, каменів і навіть фасадів.

Сучасні ванні кімнати мають всього чотири квадратних метра площі. Але і в них можна реалізувати свої ремонтно-дизайнерські ідеї. Перед тим, як почати перепланування, потрібно врахувати розташування водопровідних і каналізаційних труб, вентиляційних каналів.

Економлять місце підвісна раковина та пральна машина з вертикальним завантаженням білизни.

Зараз ви читаєте новину «Помилка дорого коштує: як викласти оригінальну мозаїку у ванній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути