четвер, 08 липня 2021 15:48

Дизайнерка дала три корисні поради для дизайну малої спальні
5

Як підібрати люстру та штори у тісну квартиру
Фото: https://www.instagram.com/mozg.design/
Як підібрати люстру та штори у тісну квартиру
Як підібрати люстру та штори у тісну квартиру
Як підібрати люстру та штори у тісну квартиру
Як підібрати люстру та штори у тісну квартиру

Спальня наповнюється безладом через неправильне її планування на стадії ремонту. Якщо у квартирі немає гардеробної кімнати, для зберігання можна використовувати місце під ліжком. Постановити матрац з підйомним механізмом й отримати велику горизонтальну шафу.

Як зробити простір комфортним для життя пояснила дизайнерка інтер'єрів Олеся Мозгова в Інстаграм.

"Важливо одразу продумати, як саме ви будете її використовувати: за призначенням чи додатково як кабінет, місце для занять спортом, бібліотеку. Також важливо обрати правильний колір. Мале приміщення раджу виконати у світлому. Темна стеля й темна підлога візуально зменшують простір. Якщо дуже хочеться, темний колір краще застосувати для деталей та аксесуарів", - переконула фахівець.

Освітлення

Зараз не прийнято вішати в центрі кімнати одну люстру. За допомогою світла вигідно зонувати приміщення. Воно є основне й епізодичне.

У спальні обов'язково повинне бути основне світло. Якщо це приміщення виключно для відпочинку, тоді світло має бути не яскравим, приглушене – цього достатньо для того, аби вам було комфортно знаходитися в кімнаті. Можна додати окреме світло для читання й приліжкове. Тобто одне джерело світла просто освітлює певну зону, а інше дійсно дозволяє читати завдяки тому, що воно більш яскраве та холодне.

Зберігання

Якщо приміщення планується з нуля, тоді найоптимальнішим варіантом буде продумати вбудовану шафу, яка буде візуально непомітною.

Необхідно зважати на те, які предмети будуть зберігатися. Якщо йдеться про одяг, слід продумати: це одяг, який буде висіти на вішаку, чи речі, які можна скласти до шафи. При виборі тумб або комодів, треба потурбуватися про дотримання правил ергономіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сучасна квартира з видом на Дніпро вражає дизайном та меблями

Вікна

Світло з великого вікна візуально зробить кімнату ніби нескінченною. Завдяки світлим однотонним шторам можна візуально витягнути приміщення. Важливо, аби віконний текстиль лежав на підлозі. Якщо він буде закоротким, це візуально "обрізатиме" кімнату.

Щоб ви не забули про жодну деталь та зекономили гроші на непотрібних меблях, дизайнери інтер'єрів склали чек-лист. Він допоможе правильно облаштувати невеликі приміщення. Про це детальніше далі у статті.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнерка дала три корисні поради для дизайну малої спальні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути