пʼятниця, 04 грудня 2020 14:14

Покривало для спальні: як підібрати текстиль під різні стилі
15

Як вибрати покривало для спальні
Фото: remontbp.com
Як вибрати покривало для спальні
Як вибрати покривало для спальні
Як вибрати покривало для спальні
Як вибрати покривало для спальні

Аксесуари додають кімнаті шарму та затишку. Покривало створює неповторний образ спальні, який приваблює увагу.

Цю деталь інтер'єру створили для зігріву людей. Поки в XVIII столітті у Франції в моду почало входити дороге оздоблення кімнат і поширилося по всьому світу. Тому покривало стало прикрасою ліжка.

Матеріал

Якщо воно з льону, то підійде для оформлення спальні в екостилі, кантрі або прованс. Бавовна ідеально годиться для двосторонніх моделей, актуальних в теплу пору року. Вовняні і хутряні покривала є чудовим доповненням скандинавського стилю. Покривала для ліжка зі штучних волокон відмінно поєднуються з характером хай-тека. І це список можна продовжувати дуже довго.

Колір

Варто вибирати такий колір, щоб підходив під стіни. Якщо багатобарвні шпалери, то покривало на ліжку може дублювати один з наявних на них відтінків. У дизайні таке рішення називається "витягнути колір".

Не менш цікаво виглядає виконання в одному тоні покривала і спинки ліжка. Але слід враховувати, що в такому варіанті обсяги цього предмету меблів візуально збільшаться, що не дуже гармонійно виглядає в спальнях з маленькою площею.

Ще одним поширеним прийомом можна назвати тандем покривала і штор. А щоб однотипний текстиль не робив кімнату нудною, можна змішувати відтінки, комбінувати текстури і розбавляти однотонність візерунками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З чого почати планування спальні: дизайнерські поради

Щоб швидше визначитися з вибором, слід спочатку відштовхуватися від загального характеру інтер'єру, враховувати колірну палітру кімнати. Також не забувати про розміри і висвітленні спальні.

Для французьких ноток Провансу прийнятно поєднання ніжних візерунків на покривалі з принтом на стінах або фіранках. Прекрасним доповненням простакуватого, сільського стилю кантрі стануть рукотворні вироби з клаптиків або текстиль ніжних пастельних відтінків.

Для розвінчування міфів, дизайнери взялися активно використовувати мішковину в сучасних інтер'єрах. Вони доводять, що цей матеріал буває не тільки в сільських будинках. Дивлячись на приклади з галереї видно, що мішковина гарно вписується в шикарні апартаменти.

Непоказна на вигляд і жорстка на дотик тканина є дуже універсальною і має необмежений творчий потенціал. Груба фактура привнесе в інтер'єр витонченості, домашнього затишку і витонченої естетики, побудованої на контрасті.

Зараз ви читаєте новину «Покривало для спальні: як підібрати текстиль під різні стилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути