пʼятниця, 07 червня 2019 12:18

Натяжні стелі: модні тренди в дизайні приміщень

Натяжні стелі: модні тренди в дизайні приміщень
Особливою популярністю користуються дворівневі стелі, коли один з рівнів збирається з гіпсокартонних профілів, а на інший монтується натяжна стеля. Фото: Prom.ua

Стеля - одна з головних візуальних складових будь-якої кімнати. Нарівні з меблями, шпалерами або фарбою на стінах, стеля привертає до себе увагу і грає не останню роль в дизайні приміщень - від ванної до дитячої.

Натяжна стеля - сучасний варіант обробки, який не тільки відрізняється підвищеною практичністю, швидким монтажем (якщо звернутися до професіоналів), довгим терміном експлуатації, а й естетично приємним, а якщо необхідно, то і незвичайним зовнішнім виглядом.

Різні рівні та форми

За допомогою спеціальних профілів досвідчені монтажники можуть зробити натяжні стелі практично будь-якої форми, площі, нахилу. Це дозволяє монтувати подібні стелі в будь-яких приміщеннях, у тому числі на мансардних поверхах, а також встановлювати стелі різних типів, кольорів, фактури навіть на площі однієї кімнати.

Особливою популярністю користуються дворівневі стелі, коли один з рівнів збирається з гіпсокартонних профілів, а на інший монтується натяжна стеля. З огляду на різноманітність можливих форм, а також широку гаму кольорів стельового матеріалу, за допомогою даної техніки вдається створити насправді унікальні інтер'єрні дизайни відповідно до вибраного стилю - від класики до модерну і хай-тек.

Підсвічування

Ще одне цікаве рішення - це використання світлодіодного підсвічування для стелі. Світлодіодні освітлювальні елементи, як правило, стрічка, монтуються в приховану нішу або короб, підсвічуючи всю поверхню стелі або певні ділянки. Можливе використання різних кольорів - від звичного білого світла до незвичайних зелених, червоних, фіолетових варіантів підсвічування.

З огляду на вибір колірних рішень для самої стелі або навіть фотодруку на її поверхні, за допомогою додатково встановленого підсвічування кімнату можна змінити до невпізнання.

Різні матеріали для натяжної стелі

Звичайну натяжну стелю найчастіше монтують із спеціального ПВХ матеріалу. Він може бути і глянсовим, і напівматовим, і повністю матовим, в залежності від інтер'єрного дизайну, природного і штучного освітлення, особистих уподобань.

Більш ексклюзивний варіант - це тканинні матеріали для натяжної стелі. Вони мають матову структуру і додають затишку. Зазвичай їх монтують у вітальні, спальні, дитячі. За умови правильного монтажу фахівцями тканинні стелі, у тому числі, підвищують звукоізоляцію приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Натяжні стелі: модні тренди в дизайні приміщень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути