понеділок, 16 листопада 2020 11:45

Мінімалізм у кімнаті: 5 особливостей стильного дизайну
9

Мінімалізм в інтер’єрі: як обставити стильно кімнату
Фото: eden.ua
Мінімалізм в інтер’єрі: як обставити стильно кімнату
Мінімалізм в інтер’єрі: як обставити стильно кімнату
Мінімалізм в інтер’єрі: як обставити стильно кімнату
Мінімалізм в інтер’єрі: як обставити стильно кімнату

Стиль мінімалізму в домі завжди створює відчуття прибраного житла. Такий інтер'єр виглядає дуже стильно і витончено. Це дуже популярний напрям в дизайні. Основними характеристиками є прямі лінії, суцільні поверхні, низькі меблі і нейтральні відтінки.

Термін "мінімалізм" вперше почав використовуватися в середині 60-х років XX століття переважно в контексті скульптур Роберта Морріса та Дональда Джадда. Після цього, поступово мінімалізм став переходити в усі сфери діяльності - від моди і музики до дизайну та архітектури.

Особливості мінімалізму:

1. Планування не передбачає поділу на кімнати; меблі, тканини або скляні перегородки грають роль роздільників.

Має бути поменше предметів і деталей, які дійсно використовуються. Це створить простір, в якому буде комфортно перебувати кожному.

2. Білий колір є основним кольором для цього стилю. В якості альтернативи можна вибрати нейтральні кольори - бежевий, сірий. Щоб зробити акценти, ви можете використовувати будь-який яскравий колір, але тільки один.

3. У сучасному мінімалістичному дизайні акцент робиться на гострі геометричні форми і асиметрію.

Мінімалістичний дизайн інтер'єру в нейтральних тонах може бути трохи одноманітним і непоказним, але існує один ідеальний трюк, який здатний виправити це: текстура. Додайте цікавих фактур: велику рогожку використовуйте для оббивки дивана, жакардові тканини з фактурним малюнком - для подушок, велюр ідеально впишеться в інтер'єр як декор вікон.

4. Блискучі поверхні і прямі лінії виглядають приголомшливо в цьому інтер'єрі. Деталі повинні бути виготовлені з нержавіючої сталі або хрому.

У той час, як мінімалізм припускає стриманість у всьому, ви можете не стримувати свій політ фантазій в міксуванні різних фактур і текстур: хромовані деталі, декоративний камінь, м'які велюрові штори, килими з вовни - все це відмінно працює до тих пір, поки ви дотримуєтеся одну колірну гаму.

5. На підлогу стелять ламінат, лінолеум або кам'яні плити. Необхідно передбачити достатній простір для зберігання всіх ваших речей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білосніжна класика: як бездоганно обставити квартиру

Не вибирайте складні, гіллясті форми, хитромудрі елементи декору, яскраві кольори. Не піддавайтеся на швидкоплинні тренди, які не захаращуйте простір не потрібними речами.

Простота і функціональність є основними принципами скандинавського дизайну. У результаті простір наповниться світлом, легкістю, безтурботністю і почуттям єдності з природою.

Основними тенденціями в інтер'єрах Швеції, Норвегії, Данії та Фінляндії є природні елементи, нейтральна колірна палітра, прості лінії і функціональність кожного предмета декору. Завдяки простому шику без зайвої суєти, скандинавський дизайн завоював шанувальників по всьому світу.

Зараз ви читаєте новину «Мінімалізм у кімнаті: 5 особливостей стильного дизайну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути