пʼятниця, 06 листопада 2020 12:23

Скандинавський стиль в інтер'єрі: 5 підказок оформлення
11

Фото: eden.ua

Простота і функціональність є основними принципами скандинавського дизайну. У результаті простір наповниться світлом, легкістю, безтурботністю і почуттям єдності з природою.

Основними тенденціями в інтер'єрах Швеції, Норвегії, Данії та Фінляндії є природні елементи, нейтральна колірна палітра, прості лінії і функціональність кожного предмета декору. Завдяки простому шику без зайвої суєти, скандинавський дизайн завоював шанувальників по всьому світу.

Легкість і відкритість простору досягається за рахунок великих вікон і мінімальних перешкод для сонячних променів. Тому скандинави не фанати фіранок, а якщо такі і присутні, то шиються вони з найлегших тканин.

Жителі півночі віддають перевагу білому кольору або світлим спокійним і холодним тонам. Вони підкреслюють стриманий характер і чистоту фарб типових північних пейзажів.

Ще один важливий елемент скандинавського декору - дзеркала, які використовуються, щоб візуально розширити простір і відобразити якомога більше світла.

Візитівка північних країн - це незаймана краса природи і чарівне мерехтіння північного сяйва. Саме тому в скандинавських інтер'єрах обов'язково присутні яскраві кольорові акценти. Це можуть бути різноманітні абстрактні панно на стінах, композиції з наклейок, фото і картинок, що нагадують господарям про приємні події. Яскравих акцентів додадуть кольорові декоративні подушки, килими, оббивка меблів або абажури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білосніжна класика: як бездоганно обставити квартиру

З матеріалів фаворі тут камінь, дерево, кераміка, льон і бавовна в текстильних речах. Обробка матеріалів мінімальна, щоб прагне зберегти природну м'якість, плавність ліній.

Скандинавське житло рясніє комфортними місцями для зберігання речей у вигляді прихованих ніш і шаф, лаконічних полиць і органайзерів для дрібничок і сувенірів. Тобто перевагу надають мінімалістичним меблям, що не захаращують простір.

Темно-зелений колір стає більш популярним в порівнянні з іншими відтінками. Це пов'язано з популярністю еко-руху. Зелений — колір природи і гарно поєднується із живими рослинами.

Зелений створює відчуття безпеки і гармонії, заспокоює нервову систему. Особливо темно-зелений підходить для тих, кому доводиться багато сидіти за комп'ютером, або людям, які ведуть надто активну діяльність і потребують відпочинку і спокою.

Зараз ви читаєте новину «Скандинавський стиль в інтер'єрі: 5 підказок оформлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути