пʼятниця, 19 січня 2018 15:15

Кімната для хлопчика: найважливіші моменти в оформленні
21

Фото: remontbp.com

Кімната для хлопчика різниця від решти не тільки кольоровою гаммою, а й стилістикою оформлення. Є певні варіанти дизайну, які не треба змінювати з дорослішанням дитини. Вийнятком є дитяча для малюка та підлітка, де інтерєр аж занадто різниться.

Сучасний стиль оформлення інтер'єру прагне до максимально можливого використання екологічно чистих матеріалів.

Крім віку, на концепцію оформлення дитячої впливають такі важливі фактори як:

розміри приміщення - в малогабаритній кімнаті ледве вдається розмістити навіть мінімальний набір предметів інтер'єру, а в просторій дитячої можна організувати буквально центр з розвитку, занять спортом і творчістю;

розташування дитячої відносно сторін світу, рівень природної освітленості - впливають на вибір кольорової палітри і кількість освітлювальних приладів;

темперамент дитини, рівень розвитку, захоплення та інтереси - впливають на колірні рішення, набір меблювання, спортивних снарядів (якщо для них є місце) і додаткових елементів інтер'єру.

В дитячій кімнаті вітається яскраве оздоблення стін, вбудовані полки, оригінальний принт шпалер та акцентна стіна.

Кімната для немовляти

Дизайн кімнати для хлопчика з народження і до 2-3-х років найчастіше представлені в пастельній кольоровій гамі. Світлі відтінки огортають все поверхні - від обробки стін до текстильного оформлення спального місця.

Там мають бути меблі без гострих кутів, стелажі прикручені до стін, а елементи інтер'єру не мали декору, який дитина зможе відірвати і проковтнути. Заборонено ставити системи зберігання зі скляними вставками в дверях. Якщо модель системи зберігання містить висувні ящики, то необхідно оснастити їх обмежувачами.

Для трохи старших дітей можна облаштувати спортивний куточок із шведською стінкою, боксерською грушею та турніком для фізичного розвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 дизайнерських рішень, як оригінально пофарбувати стіни

Щодо стилю, то багатьом хлопчикам близька морська тематика і мотиви пригодницької романтики, духу подорожей, близькі багатьом хлопчикам.

Кімната для школяра

Фахівці рекомендують використовувати регульовану по висоті меблі для створення зручного і практичного робочого місця.

Кімната для підлітка

Оформлення цієї кімнати - це спільний проект батьків і дитини. Важливо враховувати побажання сина у виборі кольору, загальної концепції дизайну, предметів меблів і елементів декору.

В підлітковий період ухлопчикій трапляються скачки росту. Фахівці рекомендують купувати меблі на виріст, особливо ліжко.

Зараз ви читаєте новину «Кімната для хлопчика: найважливіші моменти в оформленні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути