вівторок, 05 жовтня 2021 12:12

Коли робити ремонт балкона: влітку чи взимку?

Балкони під ключ - послуга досить витратна у всіх сенсах. Робити повний, якісний ремонт варто не поспішаючи, щоб не допускати помилок. Важливе і фінансове питання справи. Тому люди завжди довго розмірковують, коли ж краще, комфортніше і вигідніше починати облаштування. Постараємося відповісти на це питання.

Ремонт влітку

Як правило, більшість людей вибирають літній час для ремонту. В принципі, ця позиція правильна. При теплій, сухій погоді набагато комфортніше працювати. Темніє пізніше, а значить робочі можуть затриматися до самого вечора. Крім цього, монтажна піна, герметики та інші складники, які використовуються під час скління та утеплення балкона, краще схоплюються при теплих температурах.

Однак є й мінуси. Наприклад, складно буде відразу побачити помилки робочих при склінні. Ще один важливий нюанс - ціна. Літо - це жаркий сезон для віконних компаній. Клієнтів багато, а коли попит великий, ціна ремонту може бути більша.

Ремонт взимку

Облаштування балкона в холодну пору обійдеться дешевше. Часто компанії надають знижки та вигідні пропозиції, так як клієнтів стає менше. Крім того, ремонт роблять швидше, так як попит на послугу менший, ніж влітку.

Компанія Окна-Голд радить встановлювати металопластикові вікна до -15 градусів морозу. В іншому випадку вони можуть потріскатися і деформуватися. Також взимку використовують спеціальну монтажну піну, щоб вона якісно зафіксувала конструкцію незважаючи на температуру. У такої "зимової" піни є свої допустимі температурні діапазони, тому при її покупці потрібно уважно читати інструкцію.

 

Але, якщо у вас теплий, м'який клімат, зима тільки починається і морозів не прогнозують, ніяких "протипоказань" до ремонту не буде. Щоб ремонт був більш комфортним, радимо на час переселитися в іншу кімнату, яка не прилягає до балкону. Все-таки облаштування вимагає постійно відкритих балконних дверей, в квартиру може потрапляти холодне повітря.

Плюс зимового ремонту - можливість відразу побачити продування. На відміну від літнього періоду, фахівці вже під час ремонту зможуть помітити, де дме, де запотівають вікна і відразу усунути причини. Крім того, взимку регулювання вікон буде більш якісним, ніж влітку.

Складнощі можуть виникнути під час сильного вітру, снігопаду і т.д. У таких випадках доведеться перенести установку козирка, демонтаж старих конструкцій і зовнішню обшивку пластиком (панелі можуть просто злетіти). Але внутрішні роботи можна спокійно робити при будь-яких температурах і погодних умовах.

Це цікаво

Деякі віконні компанії можуть вказувати безпосередньо в договорі, що графік роботи може змінюватися, в залежності від погодних умов. Спочатку це може здатися дивним. Але це правильний підхід. У разі підвищеної вологості, морозу або сильного вітру робота може бути виконана просто неякісно, ​​що призведе лише до фінансових втрат замовника і його особистого дискомфорту.

Резюме

Якщо говорити коротко, сезон не впливає на те, чи робити ремонт на балконі, чи ні. Якщо зважилися на облаштування в літній час, пам'ятайте, що цінник може бути дорожчим. Якщо ж надумали робити ремонт в холодну пору року, не варто відмовляти собі в якісному, теплом балконному просторі, чекаючи літа. Фахівці віконних компаній мають потрібний досвід і знання, щоб без проблем засклити, утеплити балкон навіть при мінусових температурах. А самі роботи можуть обійтися дешевше і пройти швидше, у зв'язку з низьким попитом на подібні послуги.

Зараз ви читаєте новину «Коли робити ремонт балкона: влітку чи взимку?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути