понеділок, 26 липня 2021 02:28

Як жити із низькою стелею: фото-приклади квартир після ремонту
4

Що модно в інтер’єрі 2021 року: вибір світильника для низької стелі
Фото: xatynka-mrii.info
Що модно в інтер’єрі 2021 року: вибір світильника для низької стелі
Що модно в інтер’єрі 2021 року: вибір світильника для низької стелі
Що модно в інтер’єрі 2021 року: вибір світильника для низької стелі

У багатьох сучасних квартирах висока стеля є розкішшю. Гра кольору, декор, освітлення допоможуть візуально виправити ситуацію.

Колір

Холодні світлі тони візуально віддаляють площину, тому фарбувати низькі поверхні потрібно в білі, світло-сірі і перлинні тони. Візуально віддаляються предмети, що мають синій і зелений кольори. Світло-блакитні, сіро-блакитні, блідо-зелений колір застосовні в кімнатах з невеликою висотою.

Створити ілюзію допоможуть натяжні або підвісні конструкції. Можна обробити стелю напівдзеркального покриттям, в якому будуть відображатися всі предмети інтер'єру та сонячне світло. Завдяки застосуванню даних конструкцій можна візуально підвищити простір практично в два рази.

Що робити, якщо стелі низькі і горбаті – спорудити короб по периметру. Це допоможе збільшити висоту, так як вийде відчуття куполоподібного зводу.

Підсвічування

При створенні короба по периметру потрібно підсвітити центральну частину світлодіодною стрічкою. Оптимальний варіант – конструкція короба матового білого кольору з точковим підсвічуванням і глянсовий центр. Так центр поверхні буде здаватися набагато вище.

Освітлення

При виборі світильника або люстри потрібно передбачити напрямок підсвічування. Воно не повинно світити вниз, роблячи кімнату плоскою. Має бути спрямоване вгору. Під таким кутом стеля візуально стане вищою, а сам інтер'єр почне виглядати по-новому.

В приміщенні з низькою стелею не місце об'ємній люстрі, частини якої звисають донизу. В інтер'єрі такої кімнати рекомендовано використовувати світильники лаконічних форм, які фіксувалися б на стелі й не привертали до себе особливої уваги. Варіант на шарнірних кронштейнах може бути одним з них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнери показали головні тренди шпалер для вітальні

Щоб світильників взагалі не було на стелі – вбудувати їх в стіну. Вбудовані варіанти останнім часом користуються великою популярністю, оскільки можуть бути різних форм та розмірів, з різним типом освітлення й розміщуватись там, де буде найбільш зручно для користувача. Окрім світильників точкового типу, використовують також круглі, квадратні, прямокутні та інші.

Меблі

Віддавайте перевагу вузьким високим меблям без зайвого декору. Мінімалістський дизайн, низенькі столики й компактні крісла візуально додають висоти кімнаті. Меблі краще обирати прості, без надмірного декору.

Текстиль

Штори повинні бути довгими, до самої підлоги. Проблему вирішить оптичне витягування стін і віддалення стелі. Для цього зупиніть свій вибір на світлих і пастельних відтінках текстилю.

Затишку орендованій квартирі можна додати і без ремонту. На той потрібно заручитися згодою власників. Хтось не дозволить навіть диван переставити, а хтось буде радий оновленню шпалер.

Зараз ви читаєте новину «Як жити із низькою стелею: фото-приклади квартир після ремонту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути