понеділок, 11 лютого 2019 12:06

Як виглядає реальний палац, що став прототипом головного символу Діснейленда
16

Для туристів Нойшванштайн відкрито протягом усього року.
Фото: businessinsider.com.au
Для туристів Нойшванштайн відкрито протягом усього року.
Для туристів Нойшванштайн відкрито протягом усього року.
Для туристів Нойшванштайн відкрито протягом усього року.
Для туристів Нойшванштайн відкрито протягом усього року.

Замок Нойшванштайн — німецька пам'ятка архітектури XIX століття, збудована на замовлення останнього короля Баварії Людвіга II. Знаходиться споруда в Баварських Альпах, неподалік від австрійського кордону. Саме вона надихнула легендарного мультиплікатора Волта Діснея на створення замку "Сплячої красуні", що став головним символом каліфорнійського Діснейленду.

Загальна площа Нойшванштайну становить більше 6 тисяч квадратних метрів. В інтер'єрі його відображені сцени з улюблених творів мистецтва Людвіга II. Це опери відомого німецького композитора Ріхарда Вагнера, зокрема, "Лоенгрін", "Тангейзер", "Трістан та Ізольда". Також є сцени з поезій відомих німецьких поетів XII-XIV ст. — Вальтера фон дер Фогельвейде й Ганса Сакса. Пише видання businessinsider.

За наказом короля, неподалік від Нойшванштайну було споруджено міст. Звідти правитель планував любуватися дальнім видом на палац і навколишні пейзажі.

"Це місце – одне з найкрасивіших, які тільки можна було знайти. Воно святе й недоступне. Гідне, щоб збудувати там палац...", — писав Людвіг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Діснейленді відкриють першу в парку пивоварню

Будівництво Нойшванштайну тривало 10 років. Саме тут Людвіг II мріяв усамітнитися після поразки у австро-прусській війні, однак насолоджуватися перебуванням у стінах розкішного палацу довелось йому недовго: через 2 тижні після переїзду король помер. Невдовзі після цього палац відкрили для відвідування. На сьогодні він вважається найпопулярнішим місцем у Німеччині. Для туристів відкритий протягом усього року.

Раніше показали турецьке поселення із сотень казкових палаців, яке перетворилося на місто-привид. Будівництво його розпочалося ще в 2014 році. За планом, поселення мало включати в себе 732 стилізовані під палац вілли, плавальні басейни, турецькі бані, оздоровчі й косметологічні центри, торговельний комплекс і мечеть. Будівельні роботи довелося зупинити на півшляху до завершення проекту.

Зараз ви читаєте новину «Як виглядає реальний палац, що став прототипом головного символу Діснейленда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути