пʼятниця, 09 квітня 2021 09:45

Як стильно прикрасити альтанку для затишної атмосфери
8

Альтанка на дачі: як вибрати стильний інтер’єр
Фото: idei-dekoru.com
Альтанка на дачі: як вибрати стильний інтер’єр
Альтанка на дачі: як вибрати стильний інтер’єр
Альтанка на дачі: як вибрати стильний інтер’єр
Альтанка на дачі: як вибрати стильний інтер’єр

Альтанки біля будинку облаштовують для відпочинку. Вони можуть бути виконані з дерева, цегли, металу, зроблені у вигляді невеликого павільйону з вікнами і дахом, звичайного навісу або навіть нагадують невеликі будиночки.

У них приємно заховатися від палючого сонця, відпочити від турбот. Це не вийде зробити у спеці. Щоб створити холодок і прикрасити альтанку, її треба доповнити оригінальними меблями та занавісками.

Меблі для альтанки варто підбирати із врахуванням практичності. З цим завданням добре впорається меблі, виготовлені з пластику, ротанга і дерева. Дерев'яні вироби, призначені для вулиці, обов'язково повинні бути просочені антигрибкові складом від гниття. Ще більш довговічними зробить їх лакове покриття.

Прикрасити лавки, столи та стільці і саму альтанку допоможуть скатертини, подушки, чохли, а також фіранки. Не варто боятися використовувати тканинні вироби, при негоді їх завжди можна буде прибрати. Вони зроблять альтанку не тільки красивою, але ще й затишною. Також додадуть їй особливий шарм і індивідуальність.

А якщо хочеться погрітися на сонці – можна просто розсунути їх в сторони. Щоб полотна не розліталися на вітрі, вони кріпляться і зверху і знизу. В результаті штори злегка надуваються, немов вітрила.

Для декорування альтанок найкраще підходять тканини з натуральних волокон або органза. Найбільшою популярністю користуються акрилові полотна, бо захищають від ультрафіолетових променів, пропускають повітря та погано вбирають вологу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 яскравих ідей додати весняного настрою в інтер'єрі

Варто приділити увагу і колірному оформленню. Оформляючи альтанку, не варто занадто сильно захоплюватися різноманітністю фарб. Треба використовувати не більше трьох кольорів. Для основного варто вибрати який-небудь заспокійливий відтінок, яскравими можна буде зробити кілька акцентів, наприклад, подушки або чохли.

Скляні меблі є універсальним рішенням для різних стилів. Вони розбавляють прохолодою занадто затишні інтер'єри, і навпаки обрамлюють яскраві. Вони додають елегантності, легкості та простору кімнаті.

Цей матеріал добре поєднується з більшістю інших, що дозволяє створювати нестандартні дизайнерські акценти.

Зараз ви читаєте новину «Як стильно прикрасити альтанку для затишної атмосфери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути