Ексклюзиви
субота, 08 червня 2019 11:40

Як охолодити кімнату без кондиціонера

Автор: archidea.com.ua
  Кімнату у спеку охолоджує дитячий тальк
Кімнату у спеку охолоджує дитячий тальк
У спеку так хочеться охолодитися. Як же бути тим, в кого немає кондиціонера. Є кілька хитрощів для полегшення свого життя.
1. Багато тепла потрапляє в квартиру через вікна. Вікна можна обклеїти спеціальної сонцезахисної плівкою з відбиваючим ефектом - вона буде відображати не тільки світло, а й тепло.
Влітку відкривати вікна варто тільки рано вранці, пізно ввечері та протягом ночі. Це забезпечує циркуляцію прохолодного повітря і охолодження квартири. Вдень же накопичену прохолоду потрібно "запечатати" і зберегти усередині. Тому замість того, щоб вранці навстіж відкривати вікна і відсмикнути штори, дійте протилежним чином і постарайтеся тримати їх закритими.

2. Щільні штори будуть затримувати тепло і допоможуть запобігти нагрівання повітря в приміщеннях. В першу чергу ця рекомендація стосується приміщень з вікнами, зверненими на південь. Блокувати світло і спеку можна за допомогою бамбукових екрану, жалюзі і ролет - додатковий шар ізолює внутрішній простір від негативних зовнішніх факторів.

При виборі штор і ролет варто віддати перевагу білим або світлим відтінком, так як такі кольори відображають більше світла.

3. Ефект кондиціонера можна створити за допомогою простого прийому. Велику миску, наповнену холодною водою або льодом, розташуйте перед вентилятором - повітря, проходячи через "холодну зону", буде природним чином остуджувати і створювати приємний прохолодний вітерець. Стелю можна замінити на моделі, обладнані вентиляторами. Вони забезпечать циркуляцію повітря, що значно поліпшить самопочуття в спеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модний інтер'єр літа: дизайнери дали 5 порад

4. Щоб спати в спеку було комфортніше, краще замінити синтетичне постільна білизна на білизну з натуральних матеріалів. Бавовна, льон і натуральний шовк добре вбирають вологу, пропускають повітря і дарують відчуття прохолоди.

5. Для збереження вологості й прохолоди можна прикрасити свій інтер'єр мокрими рушниками, розвішаними у квартирі. Можна просто намочити штори або іноді кропити їх з пульверизатора водою з освіжаючими ароматами м'яти або цитрусових (пару крапель ароматичного масла на пляшку води).

6. Щоб у вечірній час не нагрівати приміщення, замініть звичайні лампочки розжарювання на більш екологічні, енергозберігаючі моделі. У включеному стані вони не виділяють скільки тепла, скільки роблять лампочки розжарювання.

7. Можна присипати простирадла ароматизованим тальком або дитячою присипкою. Це дозволить їм залишатися деякий час прохолодними і, крім того, сприятиме поглинанню поту, коли ви спите.

Середземноморський стиль поєднує в собі іспанські, грецькі й італійські традиції. Має вкраплення рустикальних мотивів. Зокрема, вимагає використання натуральних матеріалів і відтінків, які зустрічаються в природі.

Для оформлення кімнати в середземноморському стилі підходить небесно-блакитний, лазуровий, світло-синій, білий, пісочний, сірий, теракотовий, зелений, коричневий, сонячно-жовтий.

Зараз ви читаєте новину «Як охолодити кімнату без кондиціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути