Пиво може бути не лише приємним доповненням до зустрічі друзів чи відпочинку.
Як не дивно, його використовують і в кухонних справах. Пивом, наприклад, дуже легко почистити сковорідку від нагару, пише Gazeta.ua.
Шар жиру з часом осідає на будь-якій сковорідці. Навіть найдорожчій. Позбутися його не так то й легко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корисно і смачно ‒ чим замінити м'ясо під час посту
Але в такій ситуації допоможе пиво. Справа у тому, що в його складі крім ячменю та хмелю є також натуральні кислоти. Під час взаємодії із забрудненнями вони розчиняють їх, і відмити шар нагару стане набагато легше і простіше.
Якщо сковорідку потрібно чистити від нагару з внутрішнього боку, достатньо налити трохи пива всередину й залишити відмокати на 20 хвилин. Потім можна помити звичним способом.
Якщо потрібно очистити сковороду від нагару зовні, її потрібно поставити в більшу за розмірами посудину й залити пивом. Так залишити на 20 хвилин або довше.
Потім сковорідку виймають і миють. Забруднення будуть відчищатися набагато легше. Таким же способом можна відчистити і каструлі, на яких з'явився нагар.
Більшість з нас любить покуштувати страви з риби. Але після її приготування відчувається неприємний запах.
Для того щоб запах риби не залишався на руках, не осідав на робочих поверхнях і на кухонних рушниках а тим більше щоб він не поширювався по всій квартирі, важливо дотримуватись кількох простих правил при приготуванні продукту.
Коментарі