середа, 29 січня 2020 02:28

Італійський інтер'єр вражає: назвали 5 обов'язкових деталей
11

Фото: rem.in.ua

Італійський або тосканський стиль став дуже популярним по всій Європі. Це поєднання античної розкоші та сільської простоти. Особливістю таких приміщень є м'які теплі відтінки стін та аксесуарів, які виражають вишуканість і простоту.

Обов'язкові деталі інтер'єру:

1. Колірна палітра включає в себе переважно теплі кольори: бежевий, оранжевий, жовтий, блідо-рожевий. Стіни, втім, можуть бути білосніжними або брудно-білими.

2. Для італійського стилю характерні арочні отвори. Це можуть реальні прорізи в стінах або "фальшиві", прорізи-обманки, в тому числі виконані у вигляді фрески.

3. Мають бути м'які дивани з ворсистою оббивкою або візерунками, великі крісла. Вони чудово поєднуються з дерев'яними меблями. Це об'ємні, масивні шафи, величезні ліжка, стіл, стільці які повинні бути зручними. Для їх виробництва, утилізується дерево темних порід. Окрасою для неї буває гнуті лінії або окремі елементи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишукана простота: 5 обов'язкових деталей французького інтер'єру

4. Вишуканості вітальні в італійському стилі додадуть керамічні і мармурові фігурки і статуетки, позолочені рами старовинних картин, бронзові масивні підсвічники. Вони підкреслюють достаток і комфорт.

5. В італійському інтер'єрі використовується кам'яна плитка, кахель, мармурова мозаїка або оброблений камінь у вигляді цегли. З видів дерево використовується дуб, сосна, береза, ясен. З них робляться міцні, якісні підлоги, які прослужать довгий час. Це може бути паркет або ламінат.

Стіни оформляються венеціанською штукатуркою, шпалерами, малюнками на них, мозаїкою. Шпалери використовуються, щоб стіни були одного тону, але мали родзинку. Часто стіни прикрашаються живописом - візерунки, картини або великі твори мистецтва, як вид океану, заходу.

Насичений зелений був одним із наймодніших кольорів 2019 року. У 2020 свої позиції не втрачає: актуальним лишається введення в інтер'єр насичених відтінків зеленого задля створення акцентів. Кольори цієї палітри приємні оку, сприяють заспокоєнню й розслабленню. Інтер'єру надають "дорогого" вигляду, адже асоціюються з розкішшю й благородством.

Зараз ви читаєте новину «Італійський інтер'єр вражає: назвали 5 обов'язкових деталей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути