середа, 30 вересня 2020 02:28

Ідеальна кухня: як підвіконня перетворити на робочу поверхню
18

Інтер’єр кухні 2020: як у тісній кімнаті зручно переробити підвіконня
Фото: kitchendecorium.ru
Інтер’єр кухні 2020: як у тісній кімнаті зручно переробити підвіконня
Інтер’єр кухні 2020: як у тісній кімнаті зручно переробити підвіконня
Інтер’єр кухні 2020: як у тісній кімнаті зручно переробити підвіконня
Інтер’єр кухні 2020: як у тісній кімнаті зручно переробити підвіконня

На крихітній кухні кожен сантиметр на рахунку. Тому варто задіяти підвіконня на кухні під робочу поверхню. Існує безліч нестандартних ідеї по переоблаштування кімнати.

1. Як зробити стільницю замість підвіконня на кухні, залежить від бюджету ремонту та габаритів кухні. Стандартна висота кухонних меблів - 85 см. Але іноді її роблять вище за рахунок регульованих по висоті ніжок і збільшеного цоколя. Такий відповідає висота барного стільця. При цьому правильна висота робочої зони - 15 см від зігнутого ліктя.

2. Коли підвіконня вище стільниці, "східці" між верхньою і нижньою стільницями декорують плиткою або закривають плінтусом.

Якщо підвіконня залишають в початковому варіанті, його зрізають до ширини укосу.

3. З підвіконня роблять мийку для посуду. Це зручно жінкам в роботі через велику кількість світла, але виникають проблеми з підведенням труб.

Ідеальна мийка повинна бути глибокою - 25 см, щоб бризки не летіли. Низьке розташування такої раковини відгукнеться болями в спині.

А ось трубу зливу, що веде до каналізаційного стояка, треба ховати за шафами. При цьому витримувати ухил в 2-3 см на погонний метр, в тому числі і в кутку. Використовувати насос на маленькій кухні безглуздо, так що закладайте в проект трубу діаметром 50-70 мм. Горизонтальні штроби в несучих стінах робити заборонено. Залишається подіум або короб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кухонні лайфхаки: як вмістити речі в тісній кімнаті

Повноцінна стільниця замість підвіконня на кухні має на увазі і облаштування під нею місць зберігання. В цьому випадку треба придумати, що робити з батареєю. Закривати її наглухо - шкідливо для поряд меблів, крім того, впливає на температуру в кухні. Простіше залишити радіатор відкритим, наприклад, під стільницею.

Необхідна забезпечити вільну циркуляцію повітря навколо неї. Для цього потрібні отвори в стільниці, цоколі й в дверцятах шафи. Холодне повітря повинне надходити до батареї, а тепле - спокійно підніматися. Популярний варіант вирішення завдання з батареєю - гратчасті або жалюзійні дверцята, які не перешкоджають повітрообміну.

Осінь - чудовий привід зібрати за столом всю родину та насолодитися останніми теплими днями. Заради такого приводу варто по особливому сервірувати стіл. До того ж природа подарувала безліч унікальних елементів декору, які в прямому сенсі валяються під ногами.

Зараз ви читаєте новину «Ідеальна кухня: як підвіконня перетворити на робочу поверхню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути