четвер, 03 листопада 2022 04:30

Генеральне прибирання в оселі на зиму ‒ корисні поради

Генеральне прибирання в оселі на зиму ‒ корисні поради
Перед настанням холодів оселю потрібно ретельно прибрати від пилу. Фото: chasdiy.org

Восени генеральне прибирання в оселі не менш важливе, ніж навесні. Підготувати домівку до зими важливо, поки стовпчики термометра не показують мінусові значення.

Gazeta.ua зібрала кілька порад, як навести лад в оселі перед настанням зимових морозів.

Насамперед потрібно звернути увагу на пил і його накопичення. Слід прибрати всі зайві речі, непотрібний взимку одяг, який може лише збирати пил. Перед зимою варто добре пропилососити не лише килими, а й м'які меблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти тепло в оселі – корисні поради

Вологе прибирання перед холодами проводять ретельно. Окрім звичних поверхонь, слід добре протерти важкодоступні місця. Особливо радіатори, які почнуть нагрівати пил після увімкнення опалення. Не забувайте ретельно вимити вікна. Якщо вони будуть брудними, у кімнату не потраплятиме до 70% світла.

Коли миєте підлогу, пам'ятайте, що дерев'яна не любить багато вологи. Паркет перед миттям перевіряють на наявність тріщин. Не можна, щоб туди потрапляла вода.

Серед обов'язкових складників підготування помешкання до зими – догляд за дверима. Завіси потрібно змастити мастилом, яке не замерзає. Воду з усіх систем, що на вулиці, краще спустити, а шланги заховати. На морозі вони можуть потріскатися.

Часто буває, що на вікнах залишаються розводи навіть після того, як їх помили магазинними засобами. Проте є два способи, які допоможуть мати блискучі й ідеально чисті вікна за допомогою лише двох інгредієнтів. І їх можна знайти в кожній оселі.

Інтенсивне прибирання – це не лише весняна справа. Восени воно не менш важливе. Відрізняється хіба тим, що робити все слід оперативніше, щоб встигнути до морозів і снігу. Особливо з огляду на традиційну осінню дощову погоду. Gazeta.ua зібрала поради, як ефективніше прибрати навколо будинку, на подвір'ї та в саду до настання зими.

Зараз ви читаєте новину «Генеральне прибирання в оселі на зиму ‒ корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути