Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2018 13:10

Дизайн спальні 2018: як правильно вибрати штори
15

Дизайн 2018: для спальні найчастіше вибирають синтетичні штори
Фото: remontbp.com
Дизайн 2018: для спальні найчастіше вибирають синтетичні штори
Дизайн 2018: для спальні найчастіше вибирають синтетичні штори
Дизайн 2018: для спальні найчастіше вибирають синтетичні штори
Дизайн 2018: для спальні найчастіше вибирають синтетичні штори

Штори - обов'язкова деталь інтер'єру спальні, без якої не можна досягнути затишку. Щороку тенденції їх підбору змінюються. В цій підбірці зібрані фото текстильного оформлення вікон в спальнях сучасних осель. Тут представлені кімнати різних розмірів і стилістичних напрямків.

Крім своїх основних функцій, штори служать кольоровим акцентом в загальній картині приміщення, допомагають "зв'язати" різні за колірним або фактурним рішенням основні елементи інтер'єру. Із зміною штор, кімнату можна не впізнати.

При виборі тканини для штор дуже важливо враховувати способи догляду за нею. Адже тільки ви знаєте, чи буде зручно вам вдаватися до послуг хімчисток, використовувати щадні режими прання у власній пральній машині або вам необхідні штори, які не потребують особливих умов для їх очищення. Тканини зі змішаних волокон (натуральних і синтетичних) користуються найбільшою популярністю почасти через можливість прання полотен в машинці при щадному режимі.

Наприклад, для натурального шовку, оксамиту, велюру або органзи можна використовувати тільки суху чистку. Звичайним способом можна прати штори практично з усіх видів поліестеру і різні варіації бавовняних тканин (ситець, сатин, бязь).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спальня в двох тонах: як оригінально оформити кімнату

Найбільшою популярністю користуються штори з наступних типів тканин:

Синтетичні тканини зобов'язані своєю популярністю не тільки за високу якість пластичності і зносостійкості, за ними набагато простіше доглядати, ніж за натуральними полотнами. Більшість з них здатні виглядати презентабельно і без прасування - досить висушити полотна після прання в розправленому стані.

На бавовняну тканину нескладно наносити малюнок, друк, принт, тому колірний діапазон тканин неймовірно широкий. Малюнок швидко може вигоріти під впливом прямих сонячних променів - для запобігання цьому процесу, на бавовняних шторах використовують підкладку.

Льняні штори Оригінальна, більш жорстка текстура тканини, ніж у бавовни, гармонійно вписується в багато стилістичні напрямки в дизайні інтер'єру - від кантрі до тропічного стилю. Льон чудово тримає драпірування та довгий час не втрачає форми. З лляних тканин можна шити як традиційні штори з вертикальними складками, так і збирати полотна в горизонтальні збірки - римські моделі. Натуральні лляні тканини так само як і бавовняні, схильні до дії прямих сонячних променів - малюнок або сам забарвлення матеріалу може досить швидко вигоріти.

Перед тим як відправитися за покупкою нових штор (готових або тканин для них), необхідно вирішити: який вони будуть щільності (це залежить від розташування вашої спальні відносно сторін світу - для кімнат, що знаходяться на південній та південно-західній стороні необхідний щільний текстиль); як часто штори будуть засмикував - закривати віконні прорізи; який з варіантів догляду вам доступний - хімчистка або тільки домашня прання в пральній машині (можливість використання щадного режиму); стиль життя, графік роботи (необхідність спати в денний час); розташування спальні щодо вулиці і найближчих будівель (поверх в багатоквартирному будинку, наявність інших будинків в безпосередній близькості від ваших вікон).

Зараз ви читаєте новину «Дизайн спальні 2018: як правильно вибрати штори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути