Ексклюзиви
неділя, 21 квітня 2019 23:28

Дизайн кухні без помилок: 10 способів вирішення
9

Фото: archidea.com.ua

Для кожного зручна кухня виглядає по-своєму. Хтось хоче багато простору, а хтось - вміщує максимум речей у тісну кімнату. В обох випадках важлива практичність та естетична краса.

Тому, вибираючи конкретний дизайн кухні, враховуйте свої потреби, смаки і спосіб життя. Однак існує кілька універсальних правил, без яких кухня не буде функціонувати добре.

Де встановити холодильник?

Іноді кухня перед покупкою меблів здається просторою кімнатою, де легко знайти місце для всіх запланованих пристроїв, і на етапі облаштування вона раптово виявляється абсолютно непримітної.

Що робити з кутами?

Одним з найважчих місць на кухні є кути. Щоб можна було зручно використовувати цей простір під кутові полиці.

Важливим місцем в дизайні кухні є шафа під раковиною, де зазвичай знаходиться сміттєвий бак. Найпростіший спосіб справитися з цим - це купити кошик для паперів. Його обладнання підбирається за розмірами шафи.

Висувні ящики полегшують підтримання чистоти і порядку на кухні і це відмінне місце для зберігання. На зручній кухні найефективніший просторий вантажний шафа, який висувається вперед. Всі продукти, розміщені в ньому, видно і легко доступні.

Ширина кухні визначає спосіб її використання. Вузькі, з одним рядом шафи, повинні мати мінімум 180 см, з дворядної структурою - мінімум 240 см. Між дверима або вікном і кутом кухні знадобиться відстань в 60 см, що дозволяє розмістити там стоять шафи А 40 см - підвісні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 способів вмістити меблі в тісну квартиру

Щоб уникнути проблем із облаштуванням тісного холу, зручніше його обєднати з вітальнею. Тоді буде здаватися, що простір збільшився вдвічі.

Передпокій - це перше місце в квартирі, яке вперше бачать гості. Там інтер'єр повинен бути красивим і зручним.

Оптичні хитрощі, особливо пов'язані з підлогою, є ключовими. На вході можна оформити поліровану графітову плитку, а у вітальні - яскравий індустріальний паркет.

Зараз ви читаєте новину «Дизайн кухні без помилок: 10 способів вирішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути