субота, 20 січня 2024 11:14

Де і як у квартирі зберігати картоплю взимку

Де і як у квартирі зберігати картоплю взимку
Довго зберігати картоплю свіжою дуже важко. Фото: prostoway.com

Картопля належить до тих овочів, які зберігати взимку дуже важко. Особливо в міській квартирі.

У теплі картопля швидко псується, а на морозі гниє. Але є кілька порад, як зберегти картоплю в умовах квартири, коли немає прохолодного погреба, пише Gazeta.ua.

Перед зберіганням картоплю потрібно обов'язково перебрати. Гнилі бульби відразу потрібно викинути. Якщо картоплини тільки починають втрачати свіжість, їх ще можна зварити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати продукти, коли довго немає світла ‒ корисні поради

Картоплю тримають якнайдалі від сильного холоду, світла та інших овочів. Оптимальної для зберігання вважають температуру приблизно +5℃. Така буває на зачиненому балконі. Краще картоплю засипати не в мішок, а у дерев'яні ящики. Якщо на балконі дуже холодно, мішок чи ящик можна вкутати теплими речами. На кухні картоплю теж можна тримати, але ставити її потрібно подалі від плити і раковини.

Якщо картоплі небагато, можна покласти її в холодильник. Але там зберігатися довго вона не може. Перед тим картоплю миють та висушують. Кладуть її в нижні контейнери окремо від інших овочів. При цьому радять не користуватися пакетами. Краще картоплю тримати відкритою.

Столові буряки взимку можна зберігати як у погребі, так і в квартирі, на балконі та навіть на городі. Як підготувати коренеплоди до зберігання, щоб вони не зіпсувались взимку ‒ Gazeta.ua зібрала практичні поради.

Під час війни питання запасання продуктами стало як ніколи актуальним. Крупи – один з найпопулярніших товарів, які українці купують у магазинах. Вони є легкими у зберіганні й споживанні. Зазвичай закуповують їх у великих кількостях, і вони можуть зберігатися тривалий час. Але зберігання таких продуктів все ж потребує дотримання певних правил, щоб крупи не ставали затхлими й у них не заводилися комахи.

Зараз ви читаєте новину «Де і як у квартирі зберігати картоплю взимку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути