середа, 01 травня 2019 23:28

Бюджетний ремонт: порадили на чому найкраще економити
8

Фото: archidea.com.ua

На дизайні дому можна добряче зекономити, якщо дотримуватися порад дизайнерів. Виявляється, стильний інтер'єр не обов'язково вимагає великого бюджету. Є речі, на чому якраз потрібно економити.

Завдяки міксуванні різних по ціновій політиці елементів інтер'єр виходить більш цікавим і багатогранним.

На чому можна заощаджувати?

Шпалери

Ефектна кольорова гама робить приміщення більш ошатним і цікавим. Однак треба не забувати про високу ціну таких шпалер. Не менш граційно виглядають стіни виразних відтінків. Увагу до себе привертають складні, яскраві, насичені відтінки, які самі по собі є потужним дизайнерським інструментом. Можна оформити приміщення в нейтральній гамі, а акцентним кольором виділити одну зі стін чи нішу.

Текстиль

Недорогий текстиль може стати відмінним рішенням для штор, фіранок, декоративних подушок. Ці елементи можна часто міняти в залежності від сезону і настрою, тому бюджетні матеріали ідеально для цього підходять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодильник на тісній кухні: 10 способів вписати його в інтер'єр

Посуд

Стильна сервіровка робить прийом їжі більш урочистим, однак на цьому можна заощадити. Головне, щоб всі предмети посуду легко поєднувалися між собою кольором чи візерунком.

Декор

Дорога картина не зробить інтер'єр ефектним і стильним. Краще проявити фантазію і креативність, вибравши цікаві бюджетні предмети. Наприклад, старі рамки або вази можна пофарбувати в потрібний відтінок, а сувеніри використовувати в складі стильних декоративних композицій. Замість картин можна використовувати постери або фотографії в рамах.

На чому не варто економити?

Оббивка

Не якісний текстиль для оббивки меблів першим приходить в непридатність. Протертість та розтягнетість дивана псує вигляд цілої кімнати.

Крім того, приємна на дотик тканина - це завжди питання комфорту і затишку.

Освітлення

Хороше освітлення створює відчуття затишку, розташовує до спілкування і робить їжу більш привабливою.

Та ефектний великий світильник - краща прикраса обідньої зони незалежно від того, чи є вона частиною великого відкритого простору або розташована в окремому приміщенні.

Організація зберігання

Найкраще використовувати вбудовані меблі і приховані системи - так приміщення не буде захаращувати великими шафами. Максимально ефективно використовувати доступний простір допоможе меблі, спроектована під конкретно ваше приміщення.

Каркаси для таких меблів цілком можуть бути бюджетними, від недорогих місцевих фабрик - головне, не забудьте закласти цей пункт до бюджету.

Бохо передбачає повну свободу самовираження й дозволяє поєднувати непоєднуване. Головними рисами цього стилю є еклектичність і показна недбалість. За його використання допускається введення в інтер'єр етнічних і вінтажних мотивів, елементів еко, кантрі й класики. Схвалюється змішування європейського й східного стилів, рустикального й індустріального, сучасного й класичного.

Ванна кімната в стилі бохо може бути як барвистою, так і в нейтральних кольорах. Для облицювання стін підійде різний матеріал: від чорно-білої плитки до декоративного бетону й штукатурки. Можна вибір зупинити на візерунчастій плитці з марокканськими мотивами.

Зараз ви читаєте новину «Бюджетний ремонт: порадили на чому найкраще економити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути