Вимити ідеально увесь посуд можна за допомогою одного засобу, який є на кожній кухні.
Цієї хитрості навчились французькі господині, які славляться своїм мистецтвом підтримувати ідеальний порядок в домі.
Француженки майже завжди посипають губку сіллю перед початком цього процесу, пише sante+.
Ідея посипати губку сіллю має міцну наукову основу. Сіль давно відома своїми антибактеріальними і дезінфікуючими властивостями. Застосовуючи її до губки, ви створюєте вороже середовище для бактерій, що знижує ризик зараження кухні шкідливими мікроорганізмами.
Не тільки сіль
Для посилення ефекту французькі господині додають оцет в свій арсенал. Оцет також має антибактеріальні та протигрибкові властивості. У поєднанні з сіллю, він допомагає розчинити залишки їжі і жиру, роблячи губку ідеально чистою і без запаху.
Як правильно дезінфікувати посуд
Рясно посипте вологу губку сіллю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пляшки гелю вистачить на місяці: що додати у засіб для миття посуду і на цьому заощадити
Полийте сіль білим оцтом, щоб вона повністю покрила губку.
Залиште на 15 хвилин, щоб суміш проникла в пори губки і ефективно впоралася з бактеріями.
Поверніть губку і повторіть процес з іншого боку.
Після перерви змийте губку чистою водою, і вона знову готова до використання.
Кожній господині доводиться щоденно мити брудний посуд. Нинішні засоби для його миття не справляються з цим завданням, але є інші варіанти, як перемити гори тарілок та іншого кухонного приладдя без спеціальних гелів. Ними користувалися наші бабусі, які не мали під рукою засобів для миття посуду і в домі часто не було гарячої води, але посуд завжди сяяв чистотою.
Варто зробити суміш з оцту та води у пропорції 1:1, залити у брудний посуд і прокип'ятити. Залишки бруду треба змити губкою, а потім ретельно прополоскати чистою водою. Також суміш води та оцту добре впорається із жирним посудом.
Коментарі