Ексклюзиви
четвер, 24 червня 2021 09:30

Як вибрати функціональний кондиціонер і не розоритися

  Вибір кондиціонера залежить від типу приміщення, його розміру, особливостей експлуатації
Вибір кондиціонера залежить від типу приміщення, його розміру, особливостей експлуатації

Щоб забезпечити комфортні умови в квартирі, потрібно подбати про установку хорошого кліматичного обладнання. Тому найпоширеніше питання в магазинах побутової техніки напередодні спекотного літа — як правильно вибрати кондиціонер? Давайте розбиратися!

На що слід звернути увагу при покупці кондиціонера: 5 найважливіших моментів

Як вибрати кондиціонер, якщо ви здійснюєте таку покупку вперше? Прямуючи до магазину, тримайте в голові 5 основних моментів:

1. Площа приміщення, особливості його конструкції. Так, оптимальний варіант для будинку, квартири — спліт-система. Для дачі, невеликого офісу можна використовувати віконний або переносний прилад. Великі офіси, магазини, промислові підприємства вимагають установки мультиспліт-систем.

2. Тип кондиціонера. Виділяють настінні, касетні, підлогово-стельові прилади, кондиціонери. Про них ми поговоримо пізніше.

3. Необхідна потужність. Для кімнати у 20 м2 потрібне обладнання 2,1 кВт; 40 м2 — 3,5 кВт; 100 м2 — 10 кВт

4. Виробник. Вибирайте відомі бренди — до них простіше буде підібрати запчастини в разі поломки. Крім того, купивши прилад невідомого бренду, ви ризикуєте вже через сезон-два зіткнутися з необхідністю знову купувати нове обладнання.

5. Вартість. На показник впливають дизайн, додаткові функції. Немає сенсу переплачувати, якщо не йдеться про дизайнерський ремонт або ви впевнені, що включатимете кондиціонер лише в літні місяці.

Вибір типу кондиціонера

Який вибрати кондиціонер, залежить від типу приміщення, його розміру, особливостей експлуатації. Можливі такі варіанти:

Віконний. Недорогий пристрій відрізняється простотою монтажу. Мінуси обладнання — шумна робота, необхідність виділити під установку частину вікна або отвору в зовнішній частині приміщення. Сьогодні віконні кондиціонери використовують рідко, в офісах або невеликих магазинах.

Переносний. Мобільне обладнання зручне, коли необхідність в ньому виникає зрідка. Колеса дозволяють переміщати кондиціонер з одного приміщення в інше. Агрегат не відрізняється високою потужністю, працює шумно.

Спліт-система. Передбачає розміщення шумного зовнішнього блоку на вулиці та тихого, компактного — усередині приміщення. Блоки з'єднуються між собою кабелем і трубками, по яких циркулює холодагент.

Мультиспліт-система. Різновид обладнання, при якому до одного зовнішнього блоку під'єднується декілька внутрішніх. Зручно використовувати такі системи в квартирах з кількома кімнатами, в офісах, великих торговельних центрах.

Найчастіше використовують останні два варіанти. Як правило, вони відрізняються багатими функціональними можливостями: працюють не лише на охолоджування, а й прогрівають повітря, осушують, очищують його. Можливе також автоматичне перемикання режимів, зміна напряму повітряного потоку, регулювання швидкості вентилятора, таймер, нічний режим і багато іншого.

Вибрати такий кондиціонер у квартиру варто і завдяки його практично безшумній роботі, а також свободі у виборі місця установки внутрішнього блоку. Щоб отримати детальнішу консультацію і недорого купити кондиціонер високої якості, звертайтеся до лідерів українського ринку.

На чому економити не варто

Вибрати кондиціонер за основними параметрами — лише половина справи. Не менш важливий і вибір обслуговуючої компанії. Ніколи не економте на проведенні монтажних робіт і обслуговуванні приладу. Лише грамотна експлуатація і своєчасна чистка внутрішнього і зовнішнього блоків дозволять техніці служити вам вірою і правдою не один рік.

Зараз ви читаєте новину «Як вибрати функціональний кондиціонер і не розоритися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути