середа, 02 червня 2021 10:51

Як не осоромитися з дизайном вітальні: 15 варіантів інтер'єру
15

Ідеї оформлення вітальні 2021 року
Фото: remontbp.com
Ідеї оформлення вітальні 2021 року
Ідеї оформлення вітальні 2021 року
Ідеї оформлення вітальні 2021 року
Ідеї оформлення вітальні 2021 року

Стильна вітальня - набір дизайнерських ідей і безмежні можливості по реалізації власних бажань. Тут прийнято збиратися всією сім'єю, тому можна появити свій смак та статус. Щоб з цим не осоромитися, варто уважно підбирати кожну деталь інтер'єру, будь-то фіранки на вікнах, люстра або шпалери.

Як зробити дизайн вітальні стильним і практичним:

Стіни

Вигляд стін із декоративною штукатуркою залежить від типу використовуваного складу. Буває силіконова, силікатна, мінеральна, акрилова або венеціанська штукатурка. Після нанесення матеріалу на поверхні стін утворюються оригінальні візерунки, що імітують мармур, камінь і інші природні текстури.

Для обробки окремих областей використовують декоративний камінь. Наприклад, камінної зони, ділянки біля телевізора, дверних прорізів або частини стіни.

Меблі

Можна вибрати готовий комплект, куди входять різні моделі диванів, крісло або пара крісел і пуфики. Головне орієнтуватися на розміри виробів, простоту в догляді, екологічність і привабливий зовнішній вигляд.

Штори

Такий вид текстилю дозволяє будь-якого інтер'єру виглядати затишно і створює відчуття закінченості оформлення. Для кімнат з вікнами на північну сторону актуально використання штор з світлих і легких тканин.

Коли віконні прорізи, навпаки, схильні до потрапляння великої кількості сонячних променів, слід віддати перевагу фіранкам із щільніших матеріалів.

У моді простота, лаконічність і функціональність, тому підбираємо вироби без будь-яких чітко виражених принтів і малюнків. Серпанок, рулонні штори або моделі з однотонного льону або бавовни є найбільш актуальним варіантом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модний Інь-Ян: дизайнери показали вражаючий інтер'єр квартири

Люстра

При виборі освітлення вітальні треба орієнтуватися на розміри у відповідність з площею приміщень і висотою стель.

Підвісні люстри кріпляться до стелі, випускаються в досить різноманітному дизайні і прекрасно підходять для освітлення великих площ. Накладні моделі можна назвати ідеальним рішенням для освітлення невеликих приміщень або кімнат з низькою стелею.

Килим

У списку актуальних пропозицій килимові покриття з вовни, віскози, шовку, джуту, бавовни і поліефіру, які можуть мати будь-яку конфігурацію і забарвлення.

Невеликі полотна прекрасно підходять для розділення приміщення на функціональні зони. Мініатюрні килимки на підлозі у вітальні грають декоративну роль.

У квартирі-студії легко створити повноцінну нічну зону. Для спального місця відведіть простір в глибині квартири в тихій частині або біля вікна.

Можна виділяти зони кольором або різними покриттями підлоги або стін, але робіть це акуратно і вибірково. Квартира-студія буде виглядати більше і просторіше, якщо вона виконана в єдиному стилі, в одній колірній гамі.

Зараз ви читаєте новину «Як не осоромитися з дизайном вітальні: 15 варіантів інтер'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути