пʼятниця, 23 квітня 2021 12:22

Як не бути обманутим при купівлі кухонних меблів
7

Фото: instagram.com

Кухня – як авто, при однаковому екстер'єрі начинка може бути різною. При замовленні затверджується її комплектація, що безпосередньо впливає на функціональні можливості, гарантійний термін та вартість. Через незнання деталей, замовник може бути обманутим. Щоб цього не сталося, треба знати, що перевіряти на установці.

Про це пише дизайнер Михайло Курносов в Інстаграм mihail_kurnosov

5 пунктів на перевірку при замовленні кухонних меблів:

1. Фурнітура, петлі

Приклад: глибина висувних модулів в комплектації 500 мм, по факту – 350 мм. Висновок: підрядник зекономив на фурнітурі та матеріалах. Це легко перевірити рулеткою.

Уважно з петлями й направляючими, щоб не натрапити на невідому фірму замість оплаченого blum або hettich. Потрібно, щоб виробник був зазначений в специфікації. Під час установки перевірте штампи у важкодоступних місцях.

2. Текстури, фактура

Приклад: у салоні вибрали круту текстуру дерева конкретного європейського бренду, а на об'єкт приїхав дешевший аналог. Потрібно порівняти зразок з готовим продуктом, приклавши вихідний зразок.

Часто таке трапляється з матеріалом FENIX NTM. Вважали Феніксом, а відродився, наприклад, Supramat AGT (AGT – непоганий, але дешевший матеріал). Такий трюк легше зробити на чорних і сірих зразках.

3. Основа фасаду і товщина

Приклад: замовляли фасад на основі МДФ, а на об'єкт приїхав ДСП. Як перевірити: МДФ і ДСП відрізняються за вагою на 20 – 30% плюс кромка. Товщину перевіряємо рулеткою. Подібне трапляється рідко, але перестрахуватися варто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дизайнери назвали 5 обов'язкових пунктів, з яких варто почати ремонт

​4. Ціна

Коли підрядник говорить про збільшення модуля, наприклад, з 500 мм на 520 мм з доплатою в 30—40 %– це обман. Меблі з масиву – виняток.

​5. Техніка

Не хочете переплачувати за націнку – не лінуйтеся, моніторте ринок і беріть у тих, хто спеціалізується на цьому.

Скляні меблі є універсальним рішенням для різних стилів. Вони розбавляють прохолодою занадто затишні інтер'єри, і навпаки обрамлюють яскраві. Вони додають елегантності, легкості та простору кімнаті.

Цей матеріал добре поєднується з більшістю інших, що дозволяє створювати нестандартні дизайнерські акценти.

Зараз ви читаєте новину «Як не бути обманутим при купівлі кухонних меблів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути