Ексклюзиви
понеділок, 29 жовтня 2018 15:20

Як модно обставити вузьку кухню
12

Інтер’єр 2019: як обставити тісну кухню
Фото: kitchendecorium.ru
Інтер’єр 2019: як обставити тісну кухню
Інтер’єр 2019: як обставити тісну кухню
Інтер’єр 2019: як обставити тісну кухню
Інтер’єр 2019: як обставити тісну кухню

Вузька кухня оригінально виглядає, але складно декорується. Щоб оптимально використовувати простір, його потрібно ретельно спланувати.

Про це пише Аrchidea.

У вузькій кухні меблі і прилади розміщуються уздовж однієї стіни або уздовж двох перпендикулярних стін. Там немає місця для столу. Його замінником може бути або складаний стіл, або стіл з опускається стільницею на петлях уздовж стіни. Для сидіння стоять розкладні стільці або табурети, що укладаються один на одного.

Головне завдання в дизайні вузької кімнати - візуально її "розширити". Домогтися цього можна, вибираючи світлі кольори для оформлення стін, які можна покрити як шпалерами, так і фарбою. Фартух також бажано зробити в тон стін або світліше. У довгих кухнях правильно не використовувати темні і яскраві кольори, які візуально зменшують інтер'єр. Кращими будуть відтінки білого, бежевого, пастельного та ніжного сірого.

Краще, якщо стіни будуть однотонними, але можна вибрати і шпалери з малюнком, в такому випадку, головне - щоб він був невеликий. Інший варіант - фотошпалери з панорамним зображенням, яке створить лінійну перспективу і розширить простір.

Від темних шпалер краще відмовитися, а тим більше, не варто виділяти довгу стіну темними шпалерами, шпалери зі світлим дрібним малюнків або в горизонтальну смужку підійдуть куди краще. Більш темним відтінком краще виділити вузькі стіни, щоб урівноважити простір.

Не менш важливим є освітлення. Крім центрального світла, варто ввести точкове освітлення, наприклад, над кухонною стільницею. Стельову люстру найкраще розташувати над обідньою зоною, робочу зону - забезпечити точковим підсвічуванням. Стелю можна також повісити, виділивши пару зон кухні, але важливо не розташовувати їх в лінію, щоб не посилити "тунельний" вид кухні.

Хорошим рішенням є покупка шаф з прозорими дверима і відкритими полицями. Варто вибрати багатофункціональні меблі, яка заощаджують простір.

Для вікон вибирайте легкі фіранки або римські штори. Перші підійдуть для великих широких вікон, а другі - для більш вузьких.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали наймодніші кольори інтер'єру на 2019 рік

Готуючи робочу зону, майте на увазі так зване "правило трикутника". Плита, мийка і робоча поверхня повинні розташовуватися поруч, немов у трьох точках одного трикутника. Це дозволить витрачати мінімум часу і зусиль під час готування.

Зараз ви читаєте новину «Як модно обставити вузьку кухню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути