неділя, 17 травня 2020 02:28

Африканський інтер'єр вражає своєю розкішшю
13

Особливості дизайну африканського стилю
Фото: remontbp.com
Особливості дизайну африканського стилю
Особливості дизайну африканського стилю
Особливості дизайну африканського стилю
Особливості дизайну африканського стилю

Етноінтерьери завжди оригінальні, якщо зберігати почуття міри. Тому якщо ви не зовсім готові до створення незвичайного африканського інтер'єру, що відрізняється надзвичайною яскравістю, то, як варіант, можна використовувати в інтер'єрі тільки окремі його елементи.

Перш ніж приступити до створення африканського стилю в інтер'єрі, необхідно визначитися з тим, яка стоїть мета: або завдання полягає в привнесення лише кількох африканських колоритних відтінків в інтер'єр або це буде максимально повне повторення основних характерних рис африканського житла. Коли курс буде обраний, можна приступати до втілення своєї ідеї.

1. Характерні самобутність, колоритність, динамічність, енергійність, експресія і контраст. З одного боку тут присутній мінімалізм і простота форм, з іншого боку, примітив в декорі і грубість у фактурі.

2. Оскільки в інтер'єрі даного стилю простежується нагадування про пекучому сонці, про пісках в пустелі і непрохідних джунглях, то і колірна гамма відповідно визначається такими відтінками, як пісочний, коричневий, теракотовий, помаранчевий, жовтий, цегляний і навіть болотно-зелений. Допускається обережне впровадження синіх відтінків, але тільки в невеликих кількостях і в якості акценту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колір слонової кістки в інтер'єрі: показали універсальні приклади дизайну

3. Для оздоблення стін можна використовувати шпалери з малюнком, що імітує шкіру рептилій або забарвлення диких тварин. Можна скомбінувати шпалери, використовуючи однотонні, мають фактуру штукатурки з кольоровими, наприклад, з імітацією екзотичної шкіри.

А можна просто пофарбувати стіни в теплий або навіть білий відтінок. Для додання яскравості, можна виконати бордюр, який має африканський орнамент або ж він може бути просто паперовим або розписаним фарбами. До речі, стіни можна прикрасити розписом силуетів тварин.

Крім цього, застосування декоративної штукатурки є ще одним варіантом обробки стін. Ще краще, якщо штукатурку штучно "зістарити". Іноді частина стін обробляється з африканським орнаментом тканиною, а якщо це ванна кімната або кухня, то прекрасно підійде мозаїка для облицювання стін або ж плитка з імітацією фактури шкіри рептилій.

Часто люди побоюються використовувати червоний колір, як основний. Він енергійний, стимулює психіку людини, підвищуючи апетит. Така кухня розбудить краще, ніж чашка міцної кави вранці і додасть апетит.

Вона ідеальна для людей з характером, які не бояться сміливих квітів. Цей сильний, інтенсивний колір пожвавить інтер'єр і порушить апетит.

Зараз ви читаєте новину «Африканський інтер'єр вражає своєю розкішшю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути