Ексклюзиви
середа, 15 листопада 2017 14:55

5 секретів вибору штор у спальню від дизайнера
6

Штори впливають на сон і самопочуття
Фото: edinstvennaya.ua
Штори впливають на сон і самопочуття
Штори впливають на сон і самопочуття
Штори впливають на сон і самопочуття
Штори впливають на сон і самопочуття

Штори роблять інтер'єр красивим і затишним. Тому і є особливо важливими у спальні. Щоб вибрати їх правильно, потрібно врахувати кілька моментів. Ними поділився професійний дизайнер. Керівник польсько-української дизайн студії Тетяна Зайцева розповідає, як вибрати штори в спальню.

За її словами штори впливають на сон і самопочуття.

1. Психологами доведено, що під час сну очі реагують на найменший прояв світла і активізують мозок. І якщо спати не в повній темряві, то мозок знаходиться в постійному стані тривоги і напівсну. А це неповноцінний відпочинок. Тому в спальню краще вибирати штори з щільної тканини "блекаут", яка практично не пропускає світло, і тому в кімнаті в нічний час буде темно і комфортно для сну. Штори з такої тканини можуть бути абсолютно будь-якого кольору і відтінку: білими, персиковими, коричневими, блакитними з візерунками або однотонними.

2. "Кілька років тому, в роботі своєї студії я ввела поняття - капсульний інтер'єр. Це нова для України послуга, яка означає опрацювання кількох варіантів проектів інтер'єру: базовий і приклад оновлення через пару років. Так ось цей варіант для оновлення інтер'єру завжди здійснюється переважно завдяки збірці нового текстилю для дому, а головне - штор.

Тому перед тим, як купувати штори, просто уяви, який текстиль буде добре виглядати в інтер'єрі зараз, і буде актуальним через пару-трійку років. Необхідно заздалегідь передбачити, як ти будеш відкривати і закривати штори, щоб це було зручно і не викликало дискомфорту. Наприклад, можна вибрати сучасні електрокарнізи, які управляються за допомогою пульта і є однією з найпростіших опцій "розумного будинку".

3. Безпрограшний варіант - однотонні фіранки світлих відтінків, так як пастельні кольори ніколи не виходять з моди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 оригінальних ліжок з дерев'яних піддонів, які може зробити кожен

4. Карнизи, елегантні підв'язки або магнітні фіксатори в денний час будуть акуратно притримувати штори. Це все ті, здавалося б, незначні деталі, які надають шторам форму, обсяг, кріплять їх і роблять привабливими. Наприклад, ламбрекени, бандо, кисті і проста тасьма. Завдяки їм визначається спосіб кріплення штор, а також з естетичної точки зору ці аксесуари прикрашають і доповнюють текстиль. Як правило, їх вибираються під основний стиль інтер'єру, вони повинні органічно вписуватися в дизайн спальні.

5. Щоб отримати потрібну форму штор, пошив спеціальної моделі, краще довірити професійній швачці. Штору треба шити, вже спираючись на форму її навішування.

У професійній дизайнерській середовищі є таке поняття - навішування штор, яке відбувається на одному з останніх етапів реалізації інтер'єру. І здійснює його теж швачка, яка працює разом з дизайнером. Безумовно, пошиття штор я рекомендую довірити професіоналу, який зможе виконати і здійснити всі твої побажання.

Зараз ви читаєте новину «5 секретів вибору штор у спальню від дизайнера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути