Ексклюзиви
четвер, 16 березня 2017 17:31

5 причин будувати теплицю з полікарбонату
6

Полікарбонат - полімерна маса, схожа на оргскло може стати корисним власникам присадибних ділянок, які втомилися латати діри у поліетиленовій плівці, якою оббивають теплиці. Про плюси твердого матеріалу у короткій добірці Gazeta.ua за рекомендаціями спеціаліста з реалізації полікарбонату Романа Кульпача.

Полікарбонат служитиме довше за поліетилен на теплиці. За офіційними даними виробників та постачальників полікарбонату, його гарантійний термін 10 років. Плівку на теплиці вам доведеться міняти раз на кілька років, натомість тверде покриття служитиме довго.

У спеку прозорий полікарбонат не пропускає надто багато тепла. Його реакція на тепло подібна до скла - пропускає максимум світла, проте не нагрівається. А це означає, що влітку у теплиці буде не так спекотно.

Твердий полікарбонат практично не горить. На городі люди часто підпалюють листя, бур'ян, а іскри, якщо потраплять на плівку, можуть спалити теплицю. Полікарбонат вогнестійкий і якщо на нього навіть направити вогонь, не спалахне. Тільки при тривалій дії полум'я, матеріал почне плавитися і на ньому залишиться слід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Теплиці замовляють з кінця лютого до травня

Теплиця з полікарбонату виглядає естетично та не швидко забруднюється. Поверхня такого матеріалу гладенька. Тому вода та сніг не затримуються на поверхні. Для більшої краси власник теплиці може раз на рік помити теплицю мильною водою з насосу.

Стіни з полікарбонату легко монтувати. За допомогою пилки чи великого ножа можна легко викроїти додатковий шматок матеріалу та помістити його на потрібне місце

Мінус - покриття теплиці полікарбонатом дорожче у порівнянні з плівкою. Вартість квадратного метра твердого поліетилену складає кілька гривень, тоді як твердий полікарбонат обійдеться у сотні. Ще один недолік полікарбонату - якщо придбати не надто якісний його вид, який не вкритий товстим шаром покриття проти ультрафіолету, може почати ламатися у спеку та мороз. Щоб цього уникнути, слід перевіряти матеріал ще під час покупки - добрий полікарбонат пластичний, якщо прикласти трохи зусиль, його можна скрутити у малу трубку. Якщо під час такої маніпуляції лопає - то буде кришитися і на конструкції.

Зараз ви читаєте новину «5 причин будувати теплицю з полікарбонату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути