понеділок, 02 липня 2018 17:06

5 помилок, які псують інтер'єр кімнати

Дизайнери визначили головні помилки в декорі, які роблять квартиру незатишною.

Наприклад, купи мотлоху та брак світла точно псують вигляд будь-якого житла. Про 5 типових помилок в інтер'єрі пише "24 канал".

Килим неправильного розміру

Килим для вітальні повинен вміщувати всі меблі кімнати. Маленький килим, на який неможливо втиснути диван та пару крісел, виглядає безглуздо. А у спальні килим треба розміщувати перпендикулярно до ліжка, а не вздовж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Непримітний будинок всередині виглядає, як казковий замок

Мотлох

"Якщо ви створюєте відкриту систему зберігання, наприклад, у вигляді полиць або стелажів, продумайте, що там буде зберігатися. Оскільки це і стане оформленням вашої кімнати", – радить засновниця компанії з дизайну Кейтлін Мюррей.

За словами фахівця, на відкритих поверхнях не повинно бути хаотичного безладу. Аксесуари мають бути гармонійно розставлені і створювати цілісну картину.

Автор: 24tv.ua
  Речі у кімнаті повинні створювати цілісну картину
Речі у кімнаті повинні створювати цілісну картину

Однакові меблі

Як вказують дизайнери інтер'єрів, ідеально підібрані меблі, які між собою дуже схожі, скоріше вказують не на прекрасний смак господаря, а на відсутність у нього фантазії.

"Найкращі кімнати – ті, які виглядають так, ніби їх облаштовували з плином часу", – каже дизайнер інтер'єру Макс Хамфрі.

Краще обставити дім різними меблями, що доповнюватимуть одні одних.

Мало освітлення

Ще одна помилка в оформленні – єдина люстра на усю кімнату. До великої лампи необхідно додати додаткове освітлення. Дизайнер Холлі Хікей Мур радить використовувати, окрім верхнього світла, торшери та настільні лампи. Світло додає затишку оселі.

Автор: 24tv.ua
  Килим у спальні треба розміщувати перпендикулярно до ліжка
Килим у спальні треба розміщувати перпендикулярно до ліжка

Відсутність декору

Предмети мистецтва та декору завершують образ. І це так само важливо, як і інші елементи інтер'єру: меблі, килими, техніка тощо.

"Якщо ви не мрієте жити в нудному і безликому просторі, розбавте його яскравими деталями: картинами, постерами, вазами або свічками. З ними квартира відразу набуде індивідуальності і стане затишнішою", – наголошує Мур.

Із невеликої кухні можна зробити зручну кімнату, підібравши правильно меблі. Наприклад, там не обійтися без столу, але часто його немає де поставити. В таких випадках в нагоді стануть варіанти міні-столів.

Зараз ви читаєте новину «5 помилок, які псують інтер'єр кімнати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути