Ексклюзиви
четвер, 23 травня 2019 23:28

5 хитрощів зручної розстановки меблів у тісній  квартирі
9

Фото: archidea.com.ua

В невеликій квартирі виникає комфорт та відчуття легкості від грамотної організації простору. Йдеться не тільки про вибір кольорів та матеріалів, а й розміщення меблів. Не треба жертвувати практичністю та комфортом через тісноту. Якщо поставити їх у вигідному місці, то все вийде на руку господарів.

Все, що вам потрібно знати, це кілька дизайнерських хитрощів.

1. Меблі замість стін і перегородок

Барний стіл, диван з високою спинкою або комод, здатні розділити простір на функціональні зони, відокремивши кухню з обідньою зоною від зони відпочинку або спального простору від вітальні. Тоді збережеться відчуття легкості в тісній кімнаті.

2. Позбутися сліпих зон

Коли справа доходить до дизайну інтер'єру крихітних квартир, вкрай важливо раціонально використовувати кожен сантиметр дорогоцінного простору. Це особливо актуально для так званих "сліпих зон": ділянок стін між вікнами або дверима, ділянок по периметру міжкімнатних дверей і так далі.

Потрібно використовувати їх для стелажів або книжкових полиць.

3. Ліжка-подіуми

За допомогою підйомного механізму ви можете організувати гарне місце для зберігання постільних речей, подушок і ковдр. Або ви можете вибрати висувні шафи і ящики.

Подібний варіант, який займає менше часу, грошей і зусиль, - ліжко-горище. Його нижній рівень може бути організований як міні-лаундж або повноцінна робоча зона.

4. Багатофункціональні предмети

Для однокімнатних квартир підійдуть багатофункціональні предмети меблів, скажімо, пуфики, журнальні столики, лавки і дзеркала в повний зріст з приміщеннями для зберігання всередині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французький шарм: показали привабливі ванні кімнати в стилі прованс

5. Трансформери

Такі речі просто ідеально підходять для використання на обмежених територіях. Більшість з нас добре знайомі з розкладними кріслами і диванами, які можна перетворити в ліжку за кілька секунд. Що ще важливіше, такі моделі дуже популярні і доступні для будь-яких категорій покупців. У той час як компактна супер-меблі, наприклад, ліжко Мерфі, яку можна навісити на одному кінці для зберігання в шафі вертикально, на жаль, не так широко поширена і дешева.

Скло надійно захищає стіни від будь-яких забруднень. Будь-то бризки води, чи жиру — усе це зі скляної поверхні легко витерти. Тому такий матеріал є ідеальним для покриття стін кухні. Ним сміливо можна замінити керамічну плитку, якою зазвичай оздоблюють зони поруч із раковиною, плитою й робочими поверхнями.

Стіни під склом можуть бути пофарбовані або оздоблені шпалерами. У будь-якому випадку скляне покриття захистить їх від щонайменших забруднень.Крім того, за рахунок ідеальної гладкості та блиску скло надасть інтер'єру більш витонченого вигляду. Допоможе також візуально розширити простір, адже має здатність віддзеркалювати світло.

Зараз ви читаєте новину «5 хитрощів зручної розстановки меблів у тісній  квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути