середа, 07 липня 2021 02:28

Хитрощі рятують: сім способів зонування тісної квартири
15

Способи зонування однокімнатної квартири вражають винахідливістю
Фото: design-homes.ru
Штори замінили розсувні перегородки для зонування квартири
Способи зонування однокімнатної квартири вражають винахідливістю
Штори замінили розсувні перегородки для зонування квартири
Способи зонування однокімнатної квартири вражають винахідливістю

В одній кімнаті можна вмістити кухню, спальню, зону відпочинку і робоче місце. Воно не буде виглядати нагромадженим завдяки підлоговому покриттю різних фактур і рівнів. Це краще, ніж стіни з гіпсокартону, які з'їдять і без того невелику площу.

Способи зонування:

1. Добре виглядає комбінування ламінату в зоні відпочинку і керамограніта в зоні приготування їжі. Воно дозволить врятувати ламінат від частого попадання вологи і продовжить термін його служби. Так само працюють декоративні штукатурки та шпалери.

2. Стандартні перегородки займають цінне місце. Замість них можна використовувати меблі: стелажі, тумбочки, крісла, дивани і журнальні столи.

3. Навіть малий килим додасть в дизайн інтер'єру візуальний акцент і підкреслить потрібну зону. Такий спосіб недорогий і додасть затишку в малу студію. На кухні краще не розміщувати його, а ось в зоні відпочинку або біля спального місця буде найкраще.

4. Рейкові перегородки можуть частково приховати або позначити кордон зони. Вони займають мало місце і виглядають дуже стильно. Часто використовують в сучасному і еко-стилі.

5. Ширми - не тільки гарний спосіб, але і практичний. При необхідності легко збирається і звільняє додатковий простір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим замінити меблеву стінку: показали модні варіанти

6. За допомогою штор в студії легко виділити затишний куточок. Переваги текстилю в тому, що його легко прибрати або замінити і оновити інтер'єр. Штори не обов'язково повинні бути щільними

7. У квартирах з високими стелями може використовуватися ліжко-горище. Там переміщають спальне місце в верхній ярус кімнати і дарує її господарям додаткові вільні квадратні метри.

Щоб ви не забули про жодну деталь та зекономили гроші на непотрібних меблях, дизайнери інтер'єрів склали чек-лист. Він допоможе правильно облаштувати невеликі приміщення.

1. Рослини не лише покращують мікроклімат, але й допомагають зонувати відкритий простір. Великі вазони здатні стати живою стіною між кухнею та їдальнею, або спальнею і гардеробом, а невеличкі рослини в вазах стануть розкішним доповненням до журнального столика чи підвіконня.

Зараз ви читаєте новину «Хитрощі рятують: сім способів зонування тісної квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути