Твердопаливний котел служить 25 років

Автор: TERMICO.COM.UA
  Шахтні котли Termico 20 KDG підходять для приміщень площею до 200 квадратних метрів. Тривалість спалювання становить 24–96 годин
Шахтні котли Termico 20 KDG підходять для приміщень площею до 200 квадратних метрів. Тривалість спалювання становить 24–96 годин

— Якісний твердопаливний котел служитиме 25 років, не завдаючи клопоту господарям, — каже Микола Кукленко, представник фірми Termico, що виготовляє твердопаливні котли й необхідне для них обладнання.

Радить, як обрати надійний універсальний пристрій. Називає сім основних ознак.

— Перша — теплообмінник, — говорить. — Має бути достатньої площі й доступний для чистки. Бо більшість дров — неякісні, містять багато смол. Чищення теплообмінника не повинно бути складним.

Другою ознакою називає об'єм камери згорання.

— Що більша, то на довше вистачатиме однієї закладки палива, — каже Микола Кукленко. — Третя ознака — розмір дверцят. У великі простіше завантажувати дрова, не доведеться дрібнити. Четверта — екологічність. Вона досягається подачею вторинного повітря. Дим від якісного приладу має бути світлий, майже без запаху. А не чорний, що дратує сусідів. В екологічному котлі паливо згорає повністю, лишається лише білий попіл.

П'ятою ознакою якісного котла Микола Кукленко вважає товщину металу.

— Що товще, то, звісно, краще, — каже. — Але важливіша не товщина металу, а те, наскільки його омиває теплоносій. У правильно спроєктованому котлі вода охоплює всю площу теплообмінника, немає відкритих частин.

Шоста ознака — термоізоляція.

— Корпуси котлів відділяють базальтовою ватою завтовшки від 3 до 5 сантиметрів. Що товща термоізоляція, то вища ефективність. Грітиме не повітря навколо, а теплоносій. І так безпечніше — люди не обпечуться. Оптимально, щоб температура зовнішніх стінок не перевищувала 50 градусів.

Сьомою ознакою якісного пристрою називає схему підключення.

— Подача води, обратка, наявність заслінки перед димарем, — говорить Микола Кукленко. — Остання впливає на тривалість горіння на одній закладці й швидкість нагрівання котла. Цією деталлю не варто нехтувати.

Якісний твердопаливний котел підберуть фахівці компанії Termico. Продукцію можна побачити на сайті termico.com.ua, консультацію отримати за тел. 8(067) 448 59 54. Представництва підприємства є у всіх областях України.

Зараз ви читаєте новину «Твердопаливний котел служить 25 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути