вівторок, 13 серпня 2019 17:35

Зварили пиво за рецептом, якому 5 тис. років

Зварили пиво за рецептом, якому 5 тис. років
Британки Мікаела Чарльз, Таша Маркс та Сьюзан Бойл зварили пиво за давньоєгипетським рецептом Фото: britishmuseum.org

Історик продовольства Таша Маркс, пивовари Мікаела Чарльз та Сьюзан Бойл зварили пиво за давньоєгипетським рецептом. Напій вживали у Єгипті 5 тис. років тому.

Жінкам вдалося за 6 місяців відтворити методологію виробництва напою за допомогою Британського музею, який надав старовинні горщики та пояснив рецептуру, зображену на античних малюнках та дерев'яних фігурках давніх пивоварів, повідомляє The Daily Mail.

Пиво робили з ячменю або з пшениці до яких додавали фініки. Усю суміш проціджували через тканину. Дослідниці повторили метод використовуючі автентичні матеріали та посудини. Вони зробили двоступеневу кашку, яка бродила у посудині, наповненій давньою культурою дріжджів. Для приготування використовували як холодну воду, так і гарячу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розшифрували давнє закляття єгиптян

На бродіння пішло 2 дні. Вдалося отримати 2 партії напою. Один без аромату, інший просяк запахом фісташок, трояндових пелюсток, коріандру та кунжуту, який додали у партію. Єгиптяни мали доступ до цих інгредієнтів.

"Я очікувала густу, несмачну, слабоалкогольну суміш, але пивовари в команді думали інакше, і цілком справедливо. На все наше здивування, в нас не просто вийшло, а ще й було абсолютно смачно", - розповідає історик Таша Маркс.

Пиво вважалося основним напоєм для давніх єгиптян. Його прирівнювали до їжі. Робітники, які будували піраміди, отримували 10 пінт, або 5 л. на день.

Зараз ви читаєте новину «Зварили пиво за рецептом, якому 5 тис. років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути