вівторок, 27 березня 2018 23:13

Знайшли інструменти з кістки, яким більше 100 тис. років

Знайшли інструменти з кістки, яким більше 100 тис. років
Кістяні інструменти знайшли в Китаї. Фото: Europa Press

У провінції Хенань на сході Китаю команда китайських та канадських археологів знайшла в поселенні стародавніх людей 7 кістяних інструментів .

Вчені проаналізували інструменти і з'ясували, що доісторичні люди володіли куди більш складними методами виготовлення предметів, ніж вважалося раніше, повідомляє Science Daily.

"Ці артефакти є першим приміром використання кістки в якості сировини для модифікації кам'яних інструментів, який був виявлений в східноазійському шарі раннього плейстоцену. Подібні інструменти були знайдені в іншій частині Євразії, Африки і Леванті, тому їх відкриття в Китаї дає нам можливість порівняти ці артефакти в глобальному масштабі", - каже Люк Дойон з Департаменту антропології Удема.

Раніше вважалось, що давнє населення Китаю могло виготовляти інструменти лише з каменю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У стічній трубі знайшли старовинні золоті монети

"Осколкові артефакти, викопані з цієї ділянки, були виключно добре збережені, і систематичний аналіз всіх кістяних осколків під час моїх майбутніх досліджень безсумнівно дасть більш захоплюючі відкриття", - додав учений.

В Італії археологи знайшли скелет жінки, яка народила після смерті. Останки жінки і плоду поховали в цегляній труні. Плід був на 38 тижні розвитку. Його голова і тіло перебували між стегон жінки, а ноги - в тазовій області, як буває при пологах.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли інструменти з кістки, яким більше 100 тис. років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути