пʼятниця, 06 червня 2014 17:00

Знайшли дорогу, якою інки ходили в Мачу-Пікчу
10

Мачу-Пікчу - давнє місто інків
Фото: mayax.ru

В Перу археологи виявили ще одну дорогу, прокладену інками в давнє місто Мачу-Пікчу.

Виявилось, що це не стільки дорога, скільки гірська стежка, викладена кам'яними валунами. Її ширина коливається в межах від 120 до 140 сантиметрів.

Як з'ясувалося, розчищаючи дорогу, зарослу густим лісом, археологи виявили тунель, розташований на висоті 2700 метрів над рівнем моря.

"Це ще одне дивовижне свідчення того, якими вмілими будівельниками були інки, - сказав Фернандо Астете, який очолює археологічний парк Мачу-Пікчу. - Тунелю принаймні 500 років і він зберігся незважаючи на землетруси".

Відзначимо, що Мачу-Пікчу - унікальне творіння людських рук. Дослідник з Йєльського університету Хайрем Бінгхем, який більше ста років тому подорожував по Перу, знайшов це місто, настільки вміло заховане інками в горах, що його не змогли знайти навіть іспанські конкістадори.

Інтерес до давнього міста у всьому світі настільки високий, що експерти ЮНЕСКО вважають, що варто обмежити кількість туристів, яких прибуває туди до 800 тисяч в рік. Декілька років тому Мачу-Пікчу ледь не внесли в список об'єктів Всесвітньої спадщини, які знаходяться під загрозою.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли дорогу, якою інки ходили в Мачу-Пікчу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути