неділя, 28 липня 2019 11:40

Знайшли давні талісмани, що допомагали завагітніти

Знайшли давні талісмани, що допомагали завагітніти
Жіночі амулети виявили у місті Рехоба, Ізраїль Фото: politeka.net

Археологи виявили магічні єгипетські амулети у ході розкопок стародавнього ізраїльського міста Рехоба. Прикраси є символом "культу родючості".

На кам'яних амулетах зображена богиня Аштарта. Їх використовували в домашній релігійній практиці. Жінки вірили, що вони допомагають при зачатті і оберігають дитину при вагітності, повідомляє Politeka.

Вчені розповідають, що Рехоб заснували близько 3,5 тис. років тому. Місто процвітало за часів правління єгипетської влади, яка контролювала більшу його частину. Поруч із них знаходився Бет-Шеан, де розташовувався єгипетський військовий гарнізон. Різьблені амулети виготовляли у період розбудови міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З гробниці фараона винесли 110 кг золота

Крім того, дослідники натрапили й на інші амулети. Наприклад, один з них виконаний у традиційній для Стародавнього Єгипту техніці - у вигляді жука скарабея з ієрогліфічним написом. На ньому написано, що предмет справили для померлої людини - Аменемхата - писаря "будинку наглядача запечатаних предметів" - складу.

На 3-тисячолітній базальтовій стелі виявили ім'я правителя Балака, який є ключовим персонажем біблійної притчі в Книзі Чисел. Стелу царя Меша знайшли 150 років тому у руїнах, де колись стояло біблійне місто Дібон.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли давні талісмани, що допомагали завагітніти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути