Ексклюзиви
субота, 03 квітня 2021 08:20

Жінки закидали чиновника чорним перцем

Жінки закидали чиновника чорним перцем
Панкгерст заснувала 1908-го Жіночу партію, яка виступала за рівність громадянських прав жінок. Фото: The New York Times

Лідерка англійських суфражисток Еммелін Панкгерст 3 квітня 1913-го обвинувачена у підбурюванні до підпалів і засуджена до 3 років ув'язнення.

Еммелін Гулден народилась та виросла в Манчестері. Із суфражистським рухом Еммелін познайомилась у дитинстві, навчалася в Парижі. Одружилась із Річардом Панкгерстом, відомим своєю підтримкою кампанії за виборчі права жінок. У шлюбі вони народили п'ятьох дітей. По смерті чоловіка, заснувала Жіночий соціально-політичний союз. Інколи його учасниці били вікна та нападали на поліцію. Панкгерст разом із своїми доньками неодноразово засуджувалась до позбавлення волі. У в'язницях вони оголошували голодування, вимагаючи покращення умов утримання засуджених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як жінки століття тому за свої права боролися

Панкгерст заснувала Жіночу партію, яка виступала за рівність громадянських прав жінок. Почався активний жіночий рух за рівні права і рівний голос на виборах. Після арешту 3 квітня, почалисяся напади на віп-персон. Прем'єр міністра Великобританії закидали чорним перцем та кинули в нього дохлу кішку. Інколи жінки голодували, аби домогтися свого. Еммелін Панкгерст померла 69-річною, похована на Бромптонському кладовищі у Лондоні.

19 травня 1912 р. в Станиславові відбулися збори, присвячені рівноправ'ю жінок, у яких взяло участь приблизно 60-80 панн, що належали до "соціалістичних сфер".

Зараз ви читаєте новину «Жінки закидали чиновника чорним перцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути