середа, 29 березня 2017 10:16

За перший рік після винаходу продали всього 95 літрів Кока-Коли

За перший рік після винаходу продали всього 95 літрів Кока-Коли
Реклама Кока-Коли

29 березня 1886 року доктор Джон Пембертон з Атланти створив новий лікувальний напій, який сьогодні відомий під назвою "Кока-кола".

Американець Джон Пембертон, власник невеликої фармацевтичної фірми змішав сироп на основі листя коки і горіхів кола з газованою водою. Так винайшов рецепт смачного напою. Доктор відправився в найбільшу аптеку Атланти, де запропонував продавати свій винахід за 5 центів за порцію. Пембертон був переконаний в лікувальних засобах "коли", яка допомагала справлятися з нервовими розладами, втомою і стресом. До складу сиропу входив екстракт листя коки, тобто кокаїн, шкода якого був доведена лише на початку 20-го століття. Назву напою придумав бухгалтер Пембертона Френк Мейсон Робінсон. Він поєднав разом найменування основних інгредієнтів напою. Володіючи каліграфією, Робінсон також подарував напою його логотип - красиві фігурні літери на червоному тлі.

Читайте також: 130 років святкує Кока-кола

"Кока-Кола" рекламувалась як "тонік для мозку, який лікує головний біль, знімає втому і заспокоює нерви". За перший рік було продано 95 літрів "Кока-Коли", за другий - майже 4 000. По смерті Пембертона його спадкоємці за 550 доларів продали формулу "Кока-Коли" місцевому фармацевту Асі Гріггсу, який через три роки заснував компанію Coca-Cola і завдяки агресивному маркетингу зумів заробити мільйонні статки.

Бренд Coca-Cola є найпопулярнішим на планеті, з ним знайомі 6,5 млрд. людей, що дорівнює 94% населення Землі. Завдяки найбільшій в світі дистрибуційної системі, легендарну газовану воду споживають більш ніж в 200 країнах. По всьому світу на компанію працюють понад 146 000 співробітників. Зараз Coca-Cola є постачальником № 1 питної води, газованих і негазованих напоїв, соків, нектарів, а також готових до вживання чаю і кави.

Зараз ви читаєте новину «За перший рік після винаходу продали всього 95 літрів Кока-Коли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути