Життя португальців у 1930-1950-х роках знімав фотограф Вернон Харріс. Пропонуємо переглянути його роботи з архіву Університету Мілуокі. На них видно рибаків, збір урожаю пшениці, обробка виноградників, прання на березі океану і ринок.
Найцікавішим ремеслом португальців вважають виробництво кахельних плиток асулехос. Цю техніку вони перейняли у арабів.
Особливою є португальська кухня, у її основі — риба. Із м'яса найулюбленіша - яловичина. Особливе ставлення у португальських кулінарів до овочів. На крихітному клаптику землі їх багато не виростиш, тому овочі майже не нарізають, а подають цілими — сирими чи відвареними. Найпопулярніші — морква, кольорова капуста, стручкова квасоля.
Багато вирощують винограду та роблять вина.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відроджена із попелу – як змінювалась Варшава після війни
Під час Другої світової війни Португалія зберігала нейтралітет. Після неї приєдналася до західного антирадянського блоку.
Зараз у Португалії живе 29,2 тис. українців - четверта за кількістю іноземна громада. Розселені по всій території країни, найбільше у Лісабоні, Фару та Порту.
Gazeta.ua пропонує переглянути фото дітей, які зроблені 1934-го в містах та селах Волині, Львівщини та Івано-Франківщини.
На них можна побачити дитячу міжвоєнну моду. Вона функціональна, практична та зручна. В 1920-х роках дитину почали сприймати як індивідуальну особистість. Цим принципом керувалися при розробці вбрання.
Коментарі