Ексклюзиви
понеділок, 15 лютого 2016 18:15

Виходець з Білорусі був одним з творців Лас-Вегаса

Виходець з Білорусі був одним з творців Лас-Вегаса

Меїр Ланский з'явився на світ під ім'ям Мейер Шушлановскій в 1902 році в білоруському Гродно. У місті проживало сорок тисяч душ, сімдесят відсотків населення становили євреї, і до 1911 року, коли він з рідними слідом за батьком поїхав в Бруклін, він відвідував хедер - єврейську школу. Про це повідомляє "Історична Правда."

У 1914 році сімейство Ланськи переселилося на Гранд-стріт в Манхеттені, і Меїр пішов в школу "Едьюкейшнл альянс".

Одного разу мати дала йому гроші на їжу. Він програв їх. Мати не стала лаяти його, а заплакала. І тоді він дав слово, що ніколи не буде програвати. Він спостерігав за грою здалека, вивчив всі її особливості та дійсно більше не програвав. Він зрозумів, що програють всі, крім того, хто тримає банк. Він змінює своє прізвище на Ланський і починає розглядати гру як бізнес. Але в цей час в США настав сухий закон.

Це був 1919 рік, і 18-річний юнак зрозумів, що коли забороняють - хочеться більше. У ті роки американці пили як ніколи. Він зайнявся бутлегерством - незаконним продажем спиртного. Оскільки в Канаді сухого закону не було, він знайомиться з канадським власником виноробних заводів і перевозить віскі контрабандою через озеро Онтаріо. Закон також не поширювався на виробництво медичного спирту. І це він використовував, вступаючи в частки з господарями спиртових заводів. Спирт змішували з віскі, розливали по пляшках і нелегально продавали. Що в підсумку? У 1925 році Меїр обмовився, що його бізнес більше автоімперії Генрі Форда.

Коли в 1933 році закон був скасований, Меїр повернувся до своєї мрії - азартних ігор.

Ланский, Зігель, Лучано і ще кілька друзів створили компанію з будівництва гральних будинків за прикладом Монте-Карло. Вони будувалися так, що людина обов'язково проходила через казино. Будували довго, і лише в 1947 році були відкриті готелі і гральні зали. Але Ланський мав і свої моральні принципи: ніколи в його гральних залах не було проституції і ніколи там не торгували наркотиками.

Була і ще одна сторона життя Ланского. Між 1945-му і 1947-м роками Ізраїль вів боротьбу за право на існування. Але зброї не було, і Ланський зміг переправити його до Ізраїлю. Потім він перевів великі гроші для нової держави.

У його родині не було жодного скандалу. Він прекрасно ладнав зі своєю дружиною Тедді. Син Павло закінчив військову академію. Капітан ВПС, він, вийшовши у відставку, зайнявся викладацькою роботою. Дочка також отримала прекрасну освіту і вдало вийшла заміж.

За ним постійно полювало ФБР, телефон прослуховувався, але цю людину так ні разу не вдалося в чомусь звинуватити. У 1970 році він втомився від постійного стеження. Меїр їде в Ізраїль і думає залишитися там назавжди. Але ФБР вимагало його видачі. Ланский не став чекати цієї принизливої ​​процедури і в 1972 році покинув межі Ізраїлю. Жодна країна не прийняла його, і він приземлився в Майамі. Відбувся суд, але всі звинувачення були зняті через їх бездоказовість. Останні роки він провів в Майамі і помер у віці 81 року.

Зараз ви читаєте новину «Виходець з Білорусі був одним з творців Лас-Вегаса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути