середа, 26 червня 2019 21:50

В'ятрович пояснив небезпеку згортання декомунізації

В'ятрович пояснив небезпеку згортання декомунізації
В'ятрович заявив, що підстав скасувати перейменування не було. Фото: УНІАН

Юридичної підстави у скасуванні перейменування столичних проспектів Московського і Миколи Ватутіна на проспекти Степана Бандери і Романа Шухевича немає.

"Упевнений, що жодних юридичних підстав для скасування рішення Київради щодо перейменування - немає. Більше того, суд дуже довго тривав, більше трьох років. І мені здається, що зміна політичної ситуації в країні і є причиною таких дуже дивних судових рішень. А відсутність чіткої позиції нової влади в питаннях національної пам'яті провокує можливі спроби реваншу з боку проросійських сил", - заявив директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович "Главреду".

УІНП теж був залучений в судовий процес як третє обличчя.

"Ми були в курсі всіх судових засідань, які неймовірно сильно затягувалися. Думаю, що це робилося для формування сприятливої політичної атмосфери. А Бережна (голова громадської організації Антифашистська правозахисна ліга) періодично викликала "швидку", нібито їй ставало погано від перейменувань. Але жодних аргументів, крім емоційних, за весь час озвучено не було. Тому ми були дуже здивовані таким рішенням суду", - заявив В'ятрович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед виборами Кернес почав наступ на декомунізацію

Він переконаний, що рішення суду може призвести до протистояння в українському суспільстві.

"Я абсолютно упевнений, що українська громадськість не проковтне такі грубі та антизаконні рішення. Тим більше, що в теперішній війні вони йдуть на користь російському агресору", - резюмував він.

У мережі шириться обурення з приводу рекомунізації вулиць. Хтось називає це реваншем проросійських сил, хтось нарікає на нереформованість української судової системи.

Зараз ви читаєте новину «В'ятрович пояснив небезпеку згортання декомунізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути