субота, 09 липня 2016 15:56

Володимир В'ятрович розповість, як політики інтерпретують історію

Володимир В'ятрович розповість, як політики інтерпретують історію

12 липня о 18.30 в Українському кризовому медіа-центрі (вул. Хрещатик 2) відбудеться лекція Володимира В'ятровича "Таблоїдизація історії".

Науковець розповість про взаємовплив медіа та історичної науки, про політиків як інтепретаторів минулого. Історик пояснить, як медійна популярність теми польсько-українського конфлікту в період Другої світової і в перші повоєнні роки вплинула на її представлення в історіографії та суспільні уявлення в Польщі й Україні. Йдеться у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що читати українцям про Другу світову війну: список книг

"В інформаційну епоху уявлення і про сучасність, і про минуле визначають, насамперед, засоби масової інформації. Поступово ЗМІ стають головним інструментом формування історичних знань для більшості громадян", — каже дослідник, водночас уточнюючи, що "така роль ЗМІ не завжди є позитивною".

Як повідомлялося раніше, одну із галерей США запідозрили у продажі фейкових робіт Енді Ворхола. Із позовом на Lower East Side Woodward Gallery до суду звернулася 85-річна жителька Орегона Ніра Левін.

Зараз ви читаєте новину «Володимир В'ятрович розповість, як політики інтерпретують історію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути